Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Οικονομικές απορίες μου

Βλέπω το χρηματιστήριο να πέφτει κάθε μέρα. Οι μετοχές έχουν χάσει πάνω από 30% από την αρχή της κρίσης και συνεχίζουν τον κατήφορο।
Μέσα στον καταιγισμό των «προβλέψεων» (αν θέλετε βγάλτε τα εισαγωγικά) περί επικείμενης πτώχευσης της χώρας αν όχι φέτος, λένε του χρόνου, κατανοώ απολύτως όσους πουλάνε για να γλυτώσουν όσα μπορούν, πριν οι μετοχές τους γίνουν «χαρτιά για ταπετσαρία»
Όμως
Για να πουλήσεις πρέπει να υπάρχει και αγοραστής. Ποιοι είναι αυτοί που αγοράζουν και πώς είναι σίγουροι (το ρίσκο έχει και κάποια όρια) ότι η μετοχή της Εθνικής, για παράδειγμα, δεν θα γίνει κουρελόχαρτο όταν και αν η τράπεζα βαρέσει κανόνι μέσα σε γενικές ομοβροντίες;
Όσα λεφτά και να ‘χει κάποιος, δεν τα παίζει κορώνα γράμματα. Οι ξένοι δεν δανείζουν την Ελλάδα, είναι δυνατό να αγοράζουν μετοχές μιας επισφαλούς ελληνικής τράπεζας; Οι δικοί μας έγινε γνωστό ότι έβγαλαν έξω γύρω στα 10 δις επειδή φοβούνται. Ποιος αγοράζει τελικά;
Μήπως…
Πάσα εξήγηση καλοδεχούμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: