Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Αληταράδες…

Η σύμπραξή σας στην κατάντια της χώρας είναι δεδομένη. Εκείνο που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα, είναι η σκόπιμη και συνωμοτική συμπεριφορά σας στη διαχείριση του δημόσιου πλούτου, των δημοσίων εσόδων και εξόδων. Για μένα είναι βέβαιο ότι συνειδητά διαλέξατε την οδό του «δε γαμείς…».
Εμείς και οι δικοί μας να περνάμε καλά κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης, θα παραδώσουμε τη χώρα και τους ιθαγενείς της στους ξένους να σβύσουν τη φωτιά που εμείς ανάψαμε αλλά άλλους καίει.
Ανεπάγγελτοι στην πλειοψηφία σας (πόσοι από εσάς έχετε κολλήσει ένσημα από τίμια εργασία; Πού και πότε εργάστηκαν οι Κωστακογιωργάκηδες και τα τσιράκια τους;), βολεμένοι «κληρονομικώ δικαίω» ή αναρριχηθέντες «έρποντας, γλείφοντας και με τα κέρατά σας» διαμορφώσατε μια κοινωνία, έναν λαό «κατ’ εικόνα και ομοίωση» που στέλνει στη Βουλή και στα κυβερνητικά πόστα τους ομοίους του. Συνένοχοι λοιπόν, έκπληκτοι και τρεμάμενοι μπροστά στις συνέπειες της αλητείας των εκλεκτών μας, αναμένουμε τις ποινές. Ποινές όμως που θα καταλογιστούν μόνο στους συνενόχους, ενώ οι ένοχοι θα επιχαίρονται για τις νέες επιτυχίες που συνεπάγονται τη διατήρηση των κεκτημένων τους. Σύνταξη μετά από δύο τετραετίες κωλοβαρέματος για τους βουλευτές, σαράντα χρόνια για τους άλλους. Επιδότηση ετών για τους μη επανεκλεγόμενους, εξάμηνο ταμείο ανεργίας για τους απολυμένους. Ληστρική επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, και έξτρα αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές της Βουλής λες και αυτό είναι πάρεργο. Δουλειά σας είναι ρε καθάρματα οι επιτροπές, γιατί πρέπει να πληρώνεστε επί πλέον; Και βγαίνει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (ας μη μιλήσω…) και ανακοινώνει ότι ο κήπος του προεδρικού μεγάρου θα είναι τις Κυριακές ανοικτός για το κοινό! (πόσο μειωτικός είναι ο όρος «κοινό»)
Οι δρόμοι γεμάτοι από ανέργους, απολυμένους, διαμαρτυρόμενους και αθρόοι διορισμοί «ημετέρων» στην Βουλή. Τα κλεμμένα λεφτά των συνταξιούχων θα αναπληρωθούν από ένα καινούριο ΛΑΦΚΑ παρ’ όλο που το προηγούμενο είχε κριθεί αντισυνταγματικό και παράνομο. Κι εσύ τωρινέ πρωταγωνιστή του θλιβερού θιάσου που δήλωνες ότι κινδυνεύει η εθνική ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας, τώρα ξεδιάντροπα παραδίδεις και τα δύο σε ξένους αφέντες.
Δούλοι από γεννησιμιού σας, μεγαλωμένοι και εκπαιδευμένοι σαν τέτοιοι.
Πόσοι λάθος άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα…

7 σχόλια:

Swell είπε...

Δυστυχώς το λάθος που λες, δεν φαίνεται να σταματά...

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

έτσι ακριβώς φίλε μου. Αναδημοσιεύω...
Γάμησέ τους ...τουλάχιστον για το σαββατοκύριακο.

tzonakos είπε...

Δεν ειναι οι Κωστογιωργάκηδες ...
Οι Φάνες Πάλλες Πετραλιάδες και οι Παυλόπουλοι και οι Ρέππες που μας λένε πόση σύνταξη θα πάρουμε, όση σύνταξη θα πάρουν ;

tzonakos είπε...

Πόση ;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@swell, δυστυχώς...

@τεμαχιστή, εν τάξει φίλε μου, όσο πιό πολλοί συγχίζονται τόσο καλύτερα.

@tzonako, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, αυτοί είναι "ανώτερο είδος"

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γειά σου ΑΓΡΥΠΝΕ ;-)