Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην Ελλάδα

1798
Γεννιέται στη Ζάκυνθο ο Διονύσιος Σολωμός, ο άνθρωπος που θα γράψει το «Ύμνος εις την Ελευθερίαν». Ο Εθνικός μας ποιητής ήταν γιος του κόμητος Νικολάου Σολωμού και της Αγγελικής Νίκλη.
«Όπου σας σύρει το κακό, αδελφοί, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό» γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης.
1821
Δήλωση του Μέτερνιχ για την Ελληνική Επανάσταση. «Εκεί κάτω, πέρα από τα ανατολικά σύνορά μας, τριακόσιες χιλιάδες άτομα θα κρεμαστούν, θα στραγγαλιστούν, θα παλουκωθούν. Αυτό είναι ένα γεγονός χωρίς καμιά σημασία».
1827
Η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας που εξέλεξε τον Καποδίστρια Κυβερνήτη της Ελλάδας για 7 έτη, με το ΙΒ΄ ψήφισμά της τον εξουσιοδοτεί να διαπραγματευτεί (πρίν ακόμη αφιχθεί στην Ελλάδα) δάνειο «5.000.000 διστήλων ταλίρων πραγματικών» με υποθήκη της εθνικής γης της Ελλάδας. Το δάνειο αυτό είναι το τρίτο στη σειρά κατά τη διάρκεια του Αγώνα.
1941
Οι γερμανικές δυνάμεις μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος από τα ελληνοσερβικά σύνορα μεταξύ Δοϊράνης και Αξιού, όπου δεν υπάρχει οργανωμένη άμυνα.
1963
Αρχίζουν επίσημες συνομιλίες για την εισδοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα άνθρακα και χάλυβα (πρόδρομο της ΕΟΚ και της ΕΕ)

2 σχόλια:

Swell είπε...

Γιατί σταμάτησες στο 1963;

2010
Η κατακόρυφη άνοδος των spreads και η κατακόρυφη πτώση του χρηματιστηρίου, μαζί με την αντίστοιχη πτώση των πάσης φύσεως οικονομικών εγκεφάλων, φερόντων το όνομα "Γιώργος". Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Αλογοσκούφης.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

αυτά τα ζούμε swell μου, θυμίζω περασμένα πράγματα. Βλέπεις απ'ο τον Καποδίστρια κι εδώ, συνέχεια δανειζόμαστε. Τουλάχιστον εκείνος άφησε θετικά πράγματα. Αυτοί;;;