Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Για όσους το έχουν ξεχάσει, η χώρα μας έχει αναλάβει την τέλεση των Μεσογειακών αγώνων του 2013 στον Βόλο και την Λάρισα.
Για να το «καταφέρει» αυτό χρειάστηκε να επιστρατευτεί η πατροπαράδοτη γαλαντομία, προσόν που προφανώς δεν διέθετε επαρκώς ούτε η Τουρκία, ούτε η Κροατία που επίσης ήταν υποψήφιες.
Η τότε κυβέρνηση λοιπόν άνοιξε τα απύθμενα θησαυροφυλάκια του κράτους και άρχισε να σκορπάει χρήμα με μορφή υποσχέσεων.
Έτσι, εν έτει 2007 η επιτροπή διεκδίκησης με επικεφαλής τον Ισίδωρο Κούβελο, που βέβαια είχε την έγκριση της κυβέρνησης, κατέθεσε φάκελο με τον οποίο αναλάμβανε:
-Το κόστος μετακίνησης όλων των αποστολών (αθλητές προπονητές παράγοντες εξοπλισμός και άλογα) από και προς Θεσσαλία!
-Να διαθέσει στη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων το 10% των εσόδων από χορηγίες (5-7 εκατομ.)!!
-Να διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο (2008-2013) προπονητικά καμπ για 200 αθλητές και σεμινάρια για 50 στην αρχαία Ολυμπία!!!
-Να παραχωρήσει 2 σπίτια του Μεσογειακού χωριού σε κάθε χώρα που θα συμμετείχε για να διατεθούν στους καλύτερους αθλητές τους!!!!
-Να παραχωρήσει δωρεάν τηλεοπτικό σήμα μέσω της ΕΡΤ (παραγωγή επιπέδου 2004) σε όσες χώρες θα συμμετείχαν!!!!!
Μετά από τέτοια απλοχεριά κατατροπώσαμε τους αντιπάλους και πήραμε τους αγώνες.
Η Ν.Δ. που δεν είχε συμμετάσχει αρκούντως ούτε στο φαγοπότι της Ολυμπιάδας, ούτε στο μοίρασμα των μερίδων, σκέφτηκε να στήσει ένα άλλο μικρότερης βέβαια εμβέλειας αλλά πάντως αρκετά ικανοποιητικό έτσι ώστε να ταΐσει κι αυτή τα ακόρεστα αρπακτικά.
Ήρθε όμως η στιγμή της αλήθειας και τώρα η κυβέρνηση αντί να δηλώσει αδυναμία τέλεσης των αγώνων εν μέσω κρίσης, απλά περικόπτει τον προϋπολογισμό τους κατά 50%। Κάτι είναι κι αυτό αν και μέχρι στιγμής έχει ξοδευτεί κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο όχι για κάτι ουσιαστικό, αλλά για τα πάνε έλα αθλητικών προσωπικοτήτων και τη φιλοξενία τους.

6 σχόλια:

Swell είπε...

Μήπως έχεις ακούσει ποιού μεγέθους εκτάσεις στην περιοχή, αγόρασε μέσω συγγενούς το ζεύγος (Ισίδωρος & Ντόρα)λίγο πριν την ανάληψη των αγώνων; Εννοείται ότι γνώριζαν ότι θα τους αναλαμβάναμε.

ab irato είπε...

Επίσης, κάθε φορά που το άμεμπτο κράτος καταφέρνει απο-φασιστικά πλήγματα "στην καρδιά της τρομοκρατίας", το φαγοπότι (εν είδει επινικίων) εμπλουτίζεται αναλόγως...

hackaday είπε...

Οι κουτάλες θα δουλέψουν για τα καλά και πάλι. Εδώ θα είμαστε και θα δείτε ότι μετά από λίγα χρόνια θα φανερωθούνε βρωμιές, μείζες, σκάνδαλα και κλεψιές σχετικά με τους Μεσογειακούς αγώνες.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες φιλαράκο
Για να αρπάξουν ορισμένοι πληρώνουμε όλοι εμείς
σαν την ολυμπιάδα
Οι μόνοι που φώναξαν ηταν κάτι γραφικοί και κατι παλικάρια οπαδοί που σήκωσαν ένα πανό …

Γκρινι@ρογατος είπε...

Πολύ καλά τα λες φιλαράκο
Για να αρπάξουν ορισμένοι πληρώνουμε όλοι εμείς
σαν την ολυμπιάδα
Οι μόνοι που φώναξαν ηταν κάτι γραφικοί και κατι παλικάρια οπαδοί που σήκωσαν ένα πανό …

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@swell, βεβαίως έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές...

@ab irato, εκεί είναι η καρδιά της τρομοκρατίας

@hackaday, μίζες; σκάνδαλα; τι λες βρε παιδί μου!

@γκρινιαρόγατε, ολυμπιάδα είπες; το μεγάλο φαγοπότι εννοείς;