Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1843 Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πεθαίνει στο κρεβάτι του από αποπληξία σε ηλικία 73 ετών (είχε γεννηθεί στις 3/4/1770). Τον αποκαλούσαν «Γέρο του Μωριά» αφού όταν έφτασε στη Πελοπόννησο από τη Ζάκυνθο για να αναλάβει στρατιωτική δράση κατά των Τούρκων, ήταν ήδη 50 ετών.
Από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες του Αγώνα, γεννήθηκε και μεγάλωσε με τον κατατρεγμό της οικογένειάς του από τους Τούρκους, σε συμπλοκή με τους οποίους σκοτώθηκε ο πατέρας του όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών. Αργότερα αναγκάστηκε να φύγει στη Ζάκυνθο, κατατάχθηκε στον στρατό που οργάνωσαν οι Άγγλοι στα Ιόνια κι έφτασε στο βαθμό του ταγματάρχη.
Επέστρεψε στην Πελοπόννησο στις 6/1/1821, για να πάρει μέρος στην Επανάσταση στην οποία και έπαιξε ηγετικό ρόλο.

2 σχόλια:

hackaday είπε...

Μεγάλη μορφή ο γέρος του Μοριά. Και να σκεφτείς ότι υπάρχουν άτομα που τον βρίζουν σήμερα. Αν ήξερε την κατάντια μας δε θα έμπαινε στον κόπο αυτός και οι υπόλοιποι να πολεμήσουν.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

ούτε συζήτηση jim...