Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν (για λίγους) μέρος 2ο

Είναι γνωστό οτι το Σύστημα έχει συνδέσει την βουλευτική αποζημίωση με τις συνολικές αποδοχές του ανώτατου δικαστικού λειτουργού. Οι δικαστικοί κατάφεραν μέσω του Μισθοδικείου (οι ίδιοι προσέφυγαν, οι ίδιοι δίκασαν, οι ίδιοι έβγαλαν απόφαση) να πάρουν κάτι βαρβάτες αυξήσεις και μάλιστα αναδρομικά για 5 (πέντε) χρόνια! Αυτοδικαίως οι βουλευτές δικαιούνται τα ίδια.
Όμως τα κόμματα δεσμεύτηκαν ότι οι εν ενεργεία δεν θα εισπράξουν αυτές τις αυξήσεις (είδατε; Που τους κατηγορείτε συνέχεια…)
Αλλά, 4-5 συνταξιούχοι βουλευτές προσέφυγαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο (ΕΣ) ζητώντας τις ίδιες αυξήσεις και αναδρομικά πέντε ετών, αίτημα για το οποίο οι σχετικές αποφάσεις τμημάτων του ΕΣ είναι θετικές και αναμένεται να εγκριθούν από την ολομέλεια.
Ξέρετε για πόσα λεφτά μιλάμε; Για 150.000 έως 200.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο βουλευτή (πόσοι είναι δεν ξέρω).
Όλοι αυτοί που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται τη χώρα τόσο προσεκτικά και αποδοτικά, δικαιούνται σύνταξη μετά από δύο θητείες, εξασφαλίζουν μια άνετη ζωή και ζητούν αναδρομικά τόσα όσα ένας απλός εργαζόμενος, ένας κοινός θνητός, ένας μαλάκας τέλος πάντων, δεν θα πάρει από τη δουλειά του σε δέκα χρόνια.
Καλή βδομάδα και καλό μήνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: