Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Και γιατί 300 παρακαλώ;


Ο αριθμός 300 καθιερώθηκε για τους εκλεγόμενους βουλευτές σαν κάποιο είδος τιμής προς τους 300 των Θερμοπυλών.
Όμως
με δεδομένο ότι πέραν του αριθμού δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ των μεν και των δε, ούτε στη φιλοπατρία, ούτε στο ηθικό ανάστημα, ούτε στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία, ούτε στην τιμιότητα και την ευθύτητα, ούτε στην αξιοσύνη την ευθυκρισία την ανυστερόβουλη σκέψη,
και με την προσθήκη ότι
πολλοί εξ αυτών δεν μιλάνε καν στις συνεδριάσεις και πολλοί απ’ αυτούς που μιλάνε μπουρδολογούν στην κυριολεξία, στο σύνολό τους δε αυτοπεριορίζουν το ρόλο τους στο να ψηφίζουν αυτά που λέει το κόμμα, τότε
γιατί να είναι 300 και όχι 150
(βαριά βαριά);
Τώρα που ψάχνουμε ευρώ ευρώ να καλύψουμε τις τρύπες που οι παραπάνω άχρηστοι άνοιξαν, δεν θα είναι ευεργεσία προς το Έθνος ο περιορισμός τους κατά 50%.
Μπακαλίστικα υπολογίζω ότι ο κάθε βουλευτής κοστίζει στον κρατικό κορβανά
(αποζημίωση, βουλευτικά γραφεία, τηλέφωνα, αυτοκίνητα, αεροπορικές μετακινήσεις, αποσπασμένοι δημ. υπάλληλοι στα γραφεία τους, συμμετοχή σε επιτροπές κλπ) πάνω από 20.000 ευρώ το μήνα, έχουμε ένα σύνολο 150 Χ 20.000 Χ 12 = 36.000.000 ευρώ.
Και επιμένω στο να αμείβονται όσοι απομείνουν με το ποσό που εισέπρατταν από την εργασία τους πριν βολευτούν
(άσε που κάποιοι δεν έχουν εργαστεί ποτέ).

5 σχόλια:

ab irato είπε...

Πάλι άδικος είσαι: οι άνθρωποι (βάλε εσύ τα εισαγωγικά στη λέξη) αυτοί, φημίζονται για τον ολιγαρκή τρόπο ζωής των, είναι λιγομίλητοι και μετρημένοι και, γενικά, διαθέτουν άπασες τις αρετές (κι ακόμη περισσότερες) των ενδόξων προγόνων στους οποίους ομνύουν...

Swell είπε...

Διαφωνώ με την πρότασή σου. Να μείνουν 300 και να κάνουμε τη Βουλή φυλακή. Στην οποία θα εκτίσουν τις ποινές τους, ο καθένας ανάλογα με την "τσέπη" και τα πεπραγμένα του .

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Το σύνταγμα ,ο θεμέλιος λίθος κάθε ευνομούμενης πολιτείας,προνοεί περι του αριθμού των βουλευτών και ορίζει ότι δε μπορεί να είναι περισσότεροι απο τριακόσιοι(300) και λιγότεροι απο διακόσιοι(200).Συμπτωματικά τελείως, επελέγη ο ανώτατος αριθμός! Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες πολιτικοί,γι΄αυτό και προκόψαμε!!!!!

hackaday είπε...

Γιατί 300 θα είναι οι ώρες τους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@προς όλους
Γενικώς συμφωνείτε, οφείλω όμως να παινέψω την ιδέα του swell!