Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

15 Φεβρουαρίου 1999. Μια κηλίδα...


Περίπου τέτοιες ώρες σαν σήμερα το 1999 ο ηγέτης των Κούρδων Αμπτουλάχ Οτζαλάν, ο "Άπο" του ΡΚΚ, συλλαμβάνεται κάτω από (ακόμα) αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ έφευγε από την κατοικία του Έλληνα πρέσβυ στην Κένυα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο. "Απήχθη" από Τούρκους πράκτορες και μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Τουρκία.

Βρίσκεται ακόμα φυλακισμένος στη νησίδα Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Στην Ελλάδα κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για το πως βρέθηκε από "υπό την προστασία μας" στα χέρια των διωκτών του.

Άλλωστε στην Ελλάδα, χρόνια τώρα, όλα γίνονται όπως "τα 'φερε ο Θεός"

3 σχόλια:

ab irato είπε...

Μη γίνεσαι άδικος...
Δεν παρατήρησες ότι, έκτοτε, ο Πάγκαλος πάσχει από (ακόμη πιο έντονη) αγχωτική βουλιμία; Κάτι σαν μετατραυματικό σοκ, να'ούμε...

Tάσος,Θεσσαλονίκη είπε...

Ο Άπο έπειτα απο απειλή της Τουρκίας προς τη Συρία ,ακόμη και με πολεμική σύρραξη για την εκ μέρους της φιλοξενία στον Άπο και σε αντάρτες του ΡΚΚ, αναγκάσθηκε να φύγει και αρχικά πήγε στην Ιταλία.Η Ιταλία τότε είχε πρωθυπουργό τον Μάσιμο Ντ΄Αλέμα,ο οποίος σε απόφθευγμα του λόγου του είπε ότι ο Οτζαλάν δεν είναι τρομοκράτης. Η αντίδραση της Τουρκίας εκφράσθηκε με απειλή επιβολής εμπαργκό στα ιταλικά προϊόντα και θυμάμαι piaggio να καίγονται σε διαδήλωσεις στην Κωνσταντινούπολη. Μετα απο αυτά η Ιταλία ανάγκασε τον Οτζαλάν να φύγει απο τη χώρα και επόμενη χώρα φιλοξενίας ήταν νομίζω η Λευκορωσία.Πριν ο Οτζαλάν καταλήξει στην Ελλάδα ήταν επιβάτης ενος αεροπλάνου που την προσγείωσή του δεν επιθυμούσε καμία ευρωπαϊκή,τρομάρα τους, χώρα. Η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμούσε εμπλοκή με το θέμα,σύμφωνα με όσα μας έχουν πει,αλλά η ιδιωτική πρωτοβουλία του κ.Ναξάκη και η ανεπαρκής ,όπως συνήθως,λειτουργία του κράτους έφερε τον Οτζαλάν στην Αθήνα.Έτσι βρέθηκε υπο την προστασία μας.Τότε ήρθε η σειρά της Ελλάδας να απειληθεί απο την Τουρκία.Η Ελλάδα πιστεύω ότι ήθελε να απαλλαγεί απο τον Οτζαλάν και όχι να τον παραδώσει.Τη λύση και τότε μπορούσε να δώσει η Ευρώπη,γιατί άλλο πράγμα είναι να φιλοξενεί η Γερμανία ας πούμε τον Οτζαλάν και άλλο να τον φιλοξενεί η Ελλάδα,αλλά ποιούσε τη νήσσα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@ab irato, εκεί λες να οφείλεται;

@apyr199, σε ορισμένα θέματα τιμής, δεν περιμένουμε από άλλους. Σίγουρα ήταν μια ιδιαίτερα λεπτή υπόθεση, αλλά η αντιμετώπιση και ο χειρισμός της έδειξε καθαρά οτι θέλαμε να τον ξεφορτωθούμε και με ερασιτεχνικό (αν όχι δόλιο τρόπο) το καταφέραμε...