Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Περί δικαίου...


Ισόβια! Δηλαδή ποινή κατά συρροή δολοφόνου. Δηλαδή μεγαλύτερη ενός μεγαλεμπόρου ναρκωτικών. Έλεγα χθες ότι τα ισόβια ή οποιαδήποτε ποινή, δεν σημαίνουν τίποτα για μένα αν δεν σημάνουν και επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσίας. Ισόβια! Ποινή εντυπωσιασμού μιας και σε 25 χρόνια, γέρος πιά, θα βγεί. Ας του ‘ριχναν 25 χρόνια.
Αλλά μιας και ο λόγος περί ισοβίων, ποια ποινή θα είναι δίκαιη για Παπανδρέου και σία, Βενιζέλο, Σαμαρά και την Φιλιππινέζα τους (αυτή για απλή συνέργεια) που δήωσαν τη χώρα που αφαίρεσαν με «δημοκρατική» βία δισεκατομμύρια από τον λαό; Ποια ποινή θα θεωρηθεί δίκαιη αν αυτό το σκυλολόι έρθει ποτέ ενώπιον μιας κάποιας Δικαιοσύνης κατά προτίμηση Λαϊκής; Όλοι μαζί, αρχηγοί και τσιράκια, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, έχουν παραβεί και συνεχίζουν να παραβαίνουν όλο τον ποινικό κώδικα. ΣΚΟΤΩΣΑΝ όσους οδήγησαν στην αυτοκτονία. ΛΗΣΤΕΨΑΝ μισθούς και συντάξεις από ανήμπορους να αντισταθούν. ΒΙΑΣΑΝ βουλήσεις με απειλές και εκβιασμούς. ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ δημόσιο χρήμα και την εμπιστοσύνη ακόμα κι εκείνων που τους εμπιστεύθηκαν. ΨΕΥΔΟΡΚΗΣΑΝ ότι θα τηρούν το Σύνταγμα. ΨΕΥΣΘΗΚΑΝ υποσχόμενοι και παραπλανώντες. ΠΡΟΔΩΣΑΝ τη χώρα παραδίδοντάς την σε κέντρα που αδιαφορούν για Υγεία, Παιδεία, Άμυνα.
Ποια ποινή άραγε θα είναι δίκαιη όταν μάλιστα δεν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος αλλά ούτε και εκδήλωση έμπρακτης μεταμέλειας;

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η ισόβια καταδίκη είναι μόνο ένα μέρος της υπόθεσης (δεδομένου ότι ακόμα έχει δύο άλλες σχετικές ποινικές υποθέσεις για εκδίκαση). Το πρώτο ζητούμενο πια είναι η επιστροφή των χρημάτων στους Θεσσαλονικείς...
Συμφωνώ βεβαίως με το πνεύμα της ανάρτησης...

Swell είπε...

Πίσσα και πούπουλα, το μόνο που τους πρέπει. Και τα κλεμμένα πίσω, μαζί με δήμευση περιουσιών.

Polykarpos είπε...

Η ΑΓΝΟΙΑ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Το αίσθημα του δικαίου ειναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους.
Δέν ειναι όμως εννιαία η απόδοση της δικαιοσύνης.
Από την ακραία αντεκδίκηση του παλαιού νόμου , οφθαλμός αντί οφθαλμού.....μέχρι τον Τίμιο Πρόδρομο ...π έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι........υπήρξαν πολλοί τρόποι κατανομής του δικαίου.
Ετσι λοιπόν ειναι εντελώς άδικο να στερείται ο σύγχρονος άνθρωπος αυτής της μεγάλης δωρεάς!!!!!



Εν τη προαιρέσει η μοχθηρία και το αδικείν.
Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος



http://kyameftopedioareos.blogspot.com