Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στρατόπεδο!



Άσχετα με το γεγονός ότι η προπαγάνδα της τρόικας εσωτερικού μετονομάζει την επιστράτευση σε επίταξη, παρ’ όλο που επιτάσσονται ΜΟΝΟ κτίρια, οχήματα, καράβια, εγκαταστάσεις, αλλά ΟΧΙ άνθρωποι, αυτή η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ λοιπόν, δεν παύει να αποτελεί επιβολή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. Όταν ο κάθε διαμαρτυρόμενος και απεργών κλάδος επιστρατεύεται, τότε η Δημοκρατία πάει περίπατο. Η αυταρχική κυβέρνηση προστατεύοντας ΤΑΧΑ την κοινωνία αφαιρεί δημοκρατικά δικαιώματα όπως αυτό της απεργίας, λες και μπορεί να υπάρξει απεργία που δεν θα επιφέρει δυσκολίες σε κάποιους. Με το σύστημα να στρέφει την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, διαλύει ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό ιστό οδηγώντας τη χώρα σε αχαρτογράφητα νερά. Η χούντα του ’67 χρησιμοποίησε τον στρατιωτικό νόμο και στα δύσκολα τον στρατό και τα τανκς. Τότε βέβαια δεν είχε στη διάθεσή της ΜΑΤ, ΜΕΑ, ΕΚΑΜ κλπ. Σήμερα έχουμε αυτά τα σύγχρονα μέσα άσκησης εξουσίας, έχουμε και χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης και φράχτες και έχουμε και το υπερόπλο  των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.      

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Έχουμε ξεπεράσει το ζητούμενο της απαγόρευσης απεργίας. Εδώ έχουμε στρατιωτικό νόμο για απλήρωτους ιδιωτικούς υπαλλήλους πριν ακόμα τεθεί κάποια αγωγή από τον ιδιώτη εργοδότη... Ενεργούν, μιλάμε, πριν το ζητήσει κάποιος λες κι έχουμε κάποιο εθνικό κίνδυνο...