Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Υπάρχει κανένας έλεγχος;

Σε κάποιες Κυριακάτικες εφημερίδες (που κυκλοφόρησαν Παρασκευή) υπήρχαν ανάμεσα στα ένθετα και κάτι περίεργες κληρώσεις του είδους «ξύστε και κερδίστε». Αν βρείς 3 όμοια σύμβολα κερδίζεις από μία BMW σειράς 3, μέχρι διάφορα ποσά (από 1000€ μεχρι 25.000€) και κάτι άλλα παρακατιανά. Αν βρεις 2 όμοια κερδίζεις από μια TV Samsung 50” μέχρι iPod κλπ.
Η φάμπρικα όμως βρίσκεται στο πίσω μέρος του ξυστού με γράμματα τόσο μικρά που χρειάστηκα μεγεθυντικό φακό για να τα διαβάσω. Εκεί λοιπόν έλεγε ότι το μόνο που στην πραγματικότητα κερδίζεις είναι συμμετοχή σε μια κλήρωση διαρκείας, συμμετοχή που δεν είναι δωρεάν αλλά κοστίζει 2,07€ για εγγραφή (!) + 4,14€ για εβδομαδιαία συμμετοχή, ποσά που χρεώνονται στο κινητό σου, τον αριθμό του οποίου πρέπει να τους τον ταχυδρομήσεις μαζί με το τυχερό ξυστό. Περιττό να πούμε ότι σε κάθε τετράδα ξυστών που υπήρχε σε κάθε εφημερίδα το ένα είχε 3 όμοια σύμβολα και το άλλο 2 (κάτι που φαινόταν και πριν ξύσεις). Οι καλοί άνθρωποι που διαχειρίζονται αυτή την ιστορία έχουν σαν τίτλο “Global Billing Solutions” και “Ringaling.tv & WIN” Σωρού 22 15125 Μαρούσι Αθήνα, και βεβαίως πολύ καλά κάνουν ότι κάνουν. Το ερώτημα είναι αν ελέγχει κανείς, την διαφάνεια και την εκπλήρωση όσων υπόσχονται, αν ελέγχει κανείς το τζίρο που κάνουν κι αν αποδίδουν το ΦΠΑ και τους φόρους που αναλογούν στα έσοδά τους. Εκτός αν ανήκουν σε καμιά υπεράκτια οπότε το πράγμα αλλάζει και με συγχωρείτε.

2 σχόλια:

tzonakos είπε...

Σε συγχωρούμε.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Τρόπος να εκμεταλλευτούν τη φτώχεια και να κερδίσουν κι άλλους αγοραστές...