Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλες αυξήσεις εισοδήματος

Θορυβημένος από το συμβάν στον Χατζηδάκη ο υπουργός
Χρυσοχοΐδης (φαντάσου να πετύχαιναν εμένα, σκέφτηκε) ανακοίνωσε περιχαρής μειώσεις τιμών σε τρόφιμα που «μπορούν να προσφέρουν σε μια τετραμελή οικογένεια οικονομία έως και 50€ το μήνα» (!!!). Μέσα στα πλαίσια της μοντέρνας πολιτικής που εφαρμόστηκε και στο παρελθόν επήλθε (και πάλι) «συμφωνία κυρίων» μεταξύ υπουργού σουπερμαρκετάδων και μεγαλεμπόρων-μεγαλοεισαγωγέων τροφίμων για μειώσεις από 5 μέχρι 38%. Αφού προηγουμένως ξεσκίστηκαν στις ανατιμήσεις, υπέκυψαν στα παρακάλια του υπουργού «δεν βλέπετε τι γίνεται; αρχίσαν να μας δέρνουν…» και δέχτηκαν να μειώσουν τα (υπερ)κέρδη τους. Πάντως αυτή η έμμεση αύξηση εισοδήματος των νοικοκυριών της τάξης του 5% σ’ ένα εισόδημα 1000€/μήνα δείχνει πως η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα βογγητά της μέσης οικογένειας.
Υπάρχει όμως και αντίλογος.
Θα μπορούμε τώρα να αγοράζουμε με τα ίδια λεφτά περισσότερα τρόφιμα, θα τρώμε περισσότερο, θα παχύνουμε άρα περισσότερο βάρος. Τα παραπανίσια κιλά οδηγούν σε υπέρταση, διαβήτη, εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια, παθήσεις που το προβληματικό ΕΣΥ θα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει με αποτέλεσμα μείωση προσδόκιμου ζωής και αύξηση θνησιμότητας.
Σατανικέ Χρυσοχοΐδη, νόμισες ότι μπορείς να κοροϊδέψεις τους «Άθλιους»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: