Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Έλα μωρέ, πως κάνεις έτσι;

Για έναν αλλοδαπό εργάτη που δούλευε ανασφάλιστος σε εργολάβο (που είχε αναλάβει την καθαριότητα στο υπουργείο εργασίας) και σκοτώθηκε πέφτοντας από το τρίτο πάτωμα… Και τι θες να γίνει τώρα; Να συλληφθεί ο εργοδότης του για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας; Να παραιτηθεί ο υπουργός εργασίας επειδή το συμβάν έλαβε χώρα σε κτήριο του υπουργείου του και οι παραβάσεις γινόταν κάτω απ' τη μύτη του; Σιγά σιγά θα μας πείς να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αυτό το ατυχές περιστατικό θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και δεν είναι δυνατό να αποτελέσει τροχοπέδη στην γενικότερη προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας. Στο κάτω κάτω τι γύρευε στην Ελλάδα; Ας καθόταν στην Αίγυπτο…
Απορία. Γιατί το δυστύχημα βγήκε στην επιφάνεια 9 μέρες μετά; (συνέβη στις 19/12) Έγινε προσπάθεια συγκάλυψης και απέτυχε;

2 σχόλια:

Swell είπε...

Λογική η απορία σου. Το προσπάθησαν και μάλλον δεν τους βγήκε. Ισως να συνδέεται και με τη σημερινή αποκάλυψη για τη στρατιά των χωρίς προσόντα "συμβούλων", που έχει προσλάβει ο υπουργός που μάχεται κατά της ανασφάλιστης εργασίας, γνωστός και ως Λοβέρδος.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αποδεκτά απολύτως όσα λες. Βεβαια, δε θα δεχτώ το λαϊκισμό -ειδικών ορισμένων δημοσιογράφων- που κατηγορούν το Υπουργείο για την παράνομη εργασία του μετανάστη σε κάποιο ιδιώτη που πήρε τη δουλειά. Θα κατηγορήσω όμως το λαϊκισμό του Υπουργείου που τόσες μέρες κρατούσε το γεγονός κρυφό και το αποκάλυψε μόλις εκτίμησαν ότι είναι η κατάλληλη επικοινωνιακά στιγμή και βιάστηκαν να προαναγγείλουν και τις αυστηρές ποιν΄ρες κατά του εργολάβου.