Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Στο άγνωστο…

Δεν ξέρουν που πάνε (που μας πάνε δηλαδή), δεν έχουν σχέδιο, κάθε μέρα και καινούριες «ιδέες». Βγήκε στο Μέγκα Σαββατοκύριακο ο υφυπουργός οικονομικών Σαχινίδης να μιλήσει για το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο.
Ε, δεν είπε τίποτα. Όλες του οι απαντήσεις ήταν, θα το συζητήσουμε, θα κάνουμε μια επιτροπή, θα εξετάσουμε τις παραμέτρους, θα συνδιαλαγούμε με τους εργαζόμενους μπλα μπλα μπλα... "Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες και τις ανισότητες" (ο άνθρωπος δεν ξέρει ούτε να μιλάει σωστά). Του χώθηκε ο Αναγνωστάκης «εννοείτε ότι θα κατεβάσετε αυτόν που παίρνει 1700 κοντά σ’ αυτόν που παίρνει 1200;» Όχι δεν εννοώ αυτό, είπε, αλλά δεν είπε τι εννοεί.
Κι εκεί επάνω θυμήθηκα δυο πολίτες που μπροστά στην κάμερα είπαν ο ένας «να ψοφήσουν και οι 300, και τα σκυλιά τους μαζί»(!) και η άλλη, μια αρπαγμένη φουκαριάρα «δεν πέφτει ένας κεραυνός ή μια βόμβα στη Βουλή να ησυχάσουμε από δαύτους;»
Το καζάνι βράζει…

5 σχόλια:

NOSTOS είπε...

...Καραβι χωρις πυξιδα ειμαστε που παμε περα δωθε αναλογα με τα κεφια του καιρου..το ποτε θα πεσουμε στα βραχια δεν ξερω ακομη..Συμφωνω μαζι σου οτι το καζανι βραζει..οσο και αν καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο..αλλα αυτοι οι καποιοι θα ειναι και οι πρωτοι που θα ακουσουν την εκρηξη..Καλο Σαβ/κο να εχεις..

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Γειά σου NOSTOS! Δέχομαι το "καλό Σαβ/κο" αν και τώρα τελευταία καμιά μέρα δεν μου φαίνεται καλή!
Να 'σαι καλά (όσο γίνεται)

Panagiotis είπε...

Ρε Αγιάννη, τί σχέδιο να υπάρχει? Άσε που δεν έχουμε ανθρώπους να μπορούν να στρώσουν ένα σχέδιο, δεν υπάρχουν και πόροι. Κατ' αρχήν δεν παράγουμε παρά του Καράμπελα (έχω εξηγήσει μόλις τώρα τί σημαίνει "Καράμπελας" στο προηγούμενο άρθρο σου :ο) )
Έναν ψωροτουρισμό έχουμε αλλά με τις τιμές που έχουν πάει στα ύψη δεν αποδίδει όπως παλιά. Διάβασα λίγο τους όρους του ΔΝΤ και για να θέσω τη σκέψη μου απλά, μιλάμε για μακροχρόνιο γ.. χωρίς σάλιο.

Προσωπικά, πιστεύω ότι είχαμε μιά χρυσή ευκαιρία να κηρύξουμε πτώχευση, να υποφέρουμε για 4-5 χρόνια και μετά να πάμε για μιά αρχή. Γιατί δηλαδή τώρα δεν υποφέρουμε? Και θα υποφέρουμε για χρόνια. Έχουμε υπόληψη δηλαδή και δεν θέλουμε να λεν "να οι Έλληνες πτώχευσαν"?. Πες τους ότι ρε μάγκες δεν έχω, θα σας δώσω 3 λεπτά στο ευρώ, ή αν δεν θέλετε, πολύ ευχαρίστως να σας δώσω τα του Καράμπελα.
Φυσικά για να κάνεις κάτι τέτοιο ώστε να καταφέρεις να επανέρθεις και κάνεις μία καλή αρχή και όχι να πέσεις στις ίδιες παγίδες, πρέπει να έχεις σχέδιο βαρβάτο. Και απ' ότι ξέρουμε δεν έχουμε ικανούς πολιτικούς για να σχεδιάσουν κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε βλέπεις υπόληψη και στο τέλος θα φάμε υπόληψη. Υπάρχουν και παραδείγματα όπως της Χιλής...

tzonakos είπε...

Kάποιος που πέφτει ουρανοκατέβατος στην σημερινή Ελλάδα θα υποθέσει χαλλλαρά οτι το πάνε για κατι σαν κομμουνιστικά καθεστώτα όπου όλοι ειχαν τον ίδιο -χαμηλό- μισθό.
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς δεν βλέπουν την τεράστια αδικία του πλαφόν. Οταν κάποιος εχει πολλά χρόνια εργασίας, πολλά πτυχία, κλπ κλπ ειναι λογικό να παίρνει παραπάνω.
Πώς στο καλό, με ποιά λογική κατεβάζει τους παραπάνω, κρατάει χαμηλά τους παρακάτω και μετά περιμένει να μην υπάρχουν αντιδράσεις απο τον κόσμο ;
Πώς θα γίνει πιο δίκαιος αργότερα αν πχ πάει να λογικέψει τις αμοιβές των αστυνομικών παράδειγμα και επειδη το κάνει αυτό, θα σηκωθεί ο κλητήρας ενος υπουργείου και θα πει "δωσε μου και μενα, με ρίχνεις"...
Εχω την εντύπωση οτι το όποιο σχέδιο εχουν κατα νού ειναι θολό και θα δούμε και βλέπουμε και ναι και όχι ετσι κλπ κλπ ...να μένει ο κόσμος μπερδεμένος κι ανασφαλής.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@τζονάκο και panagioti, άστα να πάνε... Το χειρότερο είναι οτι ο λαός παραμένει απαθής παρατηρητής, σα να μη τον αφορά η κατάσταση...