Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Νταηλήκια...

Πριν 3-4 μέρες έγραφε ο Τύπος «Στο «σφυρί» απειλεί το υπουργείο Οικονομικών ότι θα βγάλει τα ακίνητα 772 οφειλετών του δημοσίου οι οποίοι ενώ χρωστούν συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ, την ίδια ώρα εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας συνολικής αξίας 1,161 δισεκατομμυρίων €. Έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 15 Δεκεμβρίου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά απειλούνται με πλειστηριασμούς».
Σωπάτε ρε αγριόμαγκες!
Τι θα πει «να ρυθμίσουν τις οφειλές»; Απ’ ότι λέτε, αποδεδειγμένα χρωστάνε και αποδεδειγμένα είναι φραγκάτοι, να έρθουν να ξοφλήσουν τα χρωστούμενα να τελειώνουμε. Ρύθμιση σημαίνει συμβιβασμούς (μείωση δηλαδή), πληρωμή σε δόσεις (ποιος ξέρει πόσες), καταβολή της πρώτης και μετά αναμονή κάποια χρόνια για νέα ρύθμιση.
Αυτά σκόπευα να γράψω χθες και ευτυχώς δεν το ‘κανα.
Γιατί «πριν αλέκτωρ φωνείσαι» σήμερα μάθαμε ότι ληξιπρόθεσμα χρέη οφειλετών του δημοσίου, συνολικού ύψους 24 δις(!!!), παραγράφονται ως «ανεπίδεκτα είσπραξης» (;)

9 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Γιατί αν θα τα βγάλουν στο σφυρί, με το χρήμα που ρέει στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό θα τα πάρει ο Καράμπελας...

ο δείμος του πολίτη είπε...

Στο πρώτο σκέλος δε διαφωνώ. Αλλά στο δεύτερο -για τα 24 δις- δεν ξέρουμε, δεν αποκαλύφθηκε ποιοι οφείλουν, τι ποσά έκαστος και τις ταξικής προέλευσης είναι. Εκεί κράτα μία πισινή γιατί μπορεί η παραγραφή να είναι θετικό μέτρο.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@panagiotis, Καράμπελας; δεν το 'πιασα...

@δείμε, σωστά, αλλά λες να είναι 10.000.000 Έλληνες που χρωστάνε από 2.400 έκαστος; Το ρωτάω γιατί τη μάνα μου με 800 ευρώ σύνταξη που οφείλει φόρο εισοδήματος 180€ της έστειλαν ειδοποίηση οτι προσαυξήθηκαν λόγω καθυστέρησης κατά 1,4€. Αν εννοείς κάτι άλλο πες μου.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ήμουν σε μία υπηρεσία -αργότερα τα ίδια εικόνα και στον ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)- και άκουσα κάποιον που χρωστούμε κοντά στις 10.000 € (αν κατάλαβα καλά). Ο τύπος έκλαιγε και φαινόταν ότι δεν ήταν επιλογή του το χρέος, αλλά λόγω της μακροχρόνιας κρίσης. Και σαν αυτόν είναι πολλές χιλιάδες -εδικά ελεύθεροι επαγγελματίες.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

24δις! Λες δείμε να 'ναι όλοι τέτοιοι; Αλλά και πάλι, να σου πω την αμαρτία μου, εμένα τον υπάλληλο που μου τα παίρνουν προκαταβολικά, πριν καν τα δώ, μου κακοφαίνονται τέτοιες πρακτικές. Κι αυτός που λες ο οφειλέτης των 10.000€ που έκλαιγε, είχε αξιολογήσει τις υποχρεώσεις του και είχε αφήσει τις εισφορές και την εφορία τελευταίες. Την κρίση και την δυσπραγία επικαλέσθηκε και ο πρόεδρος των εμπόρων για να δικαιολογήσει όσους συναδέλφους του δεν αποδίδουν ΦΠΑ. Από την άλλη πάλι, "ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος" και τι να τον κάνεις, να τον κλείσεις φυλακή;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πρόσεχε μόνο το εξής. Ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας δεν αποτελεί κεφαλαιούχο ούτε ελίτ. Είναι συνήθως ένας αυτοαπασχολούμενος που σε πολλά θέματα είναι σε χειρότερη μοίρα από έναν μθσθωτό.

Ίσως, βέβαια, να ξεκινάμε από διαφορετική βάση. Εγώ τους συμπονώ -χωρίς να απορρίπτω τις αιτιάσεις σου ή να τυφλώνομαι στις ευθύνες τους.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

ΟΚ δείμε...

Panagiotis είπε...

Καράμπελας ρε παιδί μου, όπως λέει ένα πανάρχαιο ρητό για "του Καράμπελα τα φρύδια και της Χάιδως το...". Μην με πεις ότι δεν το έχεις ακούσει.

Ν' αλλάξω λίγο το θέμα, αν και θα παραμείνω στο οικονομικό, και να το πάω στον ΠΑΟΚ, αλλά με σοβαρή πρόθεση. Φυσικά η σκέψη αυτή με ήρθε λόγω της ανακοίνωσης της Θ-4. Ενώ γίνεται λόγος για 12,5 εκατομμύρια, γιατί το κράτος κάνει τον κινέζο για τα χρέη του ΠΑΟΚ ο οποίος ΠΑΟΚ λέει "θέλω να σε πληρώσω", ενώ μαζεύει προσπαθεί να βγάλει απ' τη μύγα ξίγκι? Και δεν είμαι καχύποπτος, αλλά δύο λόγοςυ βλέπω:
1)πρόθεση
2)βλακεία

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@panagioti, εν τάξει για τον Καράμπελα, όσο για τον ΠΑΟΚ, πιστεύω "πρόθεση" αλλά αδυνατώ να καταλάβω τον σκοπό.