Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στη Λάρισα…

Πήγε χθες μια σαφώς καλύτερη ομάδα, όπως συμβαίνει σε εγκαίνια να καλούν κάποια μεγάλα ονόματα, και προσπάθησε να δείξει την ανωτερότητά της, πράγμα που κατάφερε στα πρώτα 19’. Στο σημείο εκείνο, ο τερματοφύλακας που επέστρεψε μετά από 100 περίπου μέρες, έκανε ένα όχι λάθος, όχι επιπολαιότητα, όχι έγκλημα, αλλά ……. (άσε δεν μ’ αρέσει να βρίζω), και από εκεί και πέρα η ομάδα έγινε χωριό. Αδικαιολόγητο για επαγγελματίες παίκτες που πολλοί από αυτούς έχουν πολύ ψηλό επίπεδο. Οι γηπεδούχοι πήραν αέρα και επί 40’ μας έκαναν άνω κάτω. Ήρθαν και κάτι τραυματισμοί αλλά ευτυχώς ο προπονητής κατάφερε να ανταπεξέλθει. Ξαναπήραμε τον έλεγχο και ο πιτσιρικάς που πρέπει κάποτε να αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι αξίζει, στην πρώτη του επαφή (εξαιρετική πάσα του Κριστιάνο) ενήργησε σαν πεπειραμένος φορ και μας έδωσε το τρίποντο. Αντιπαρέρχομαι την εχθρικότατη συμπεριφορά της Λάρισας που ήταν αναμενόμενη, και τα μεγάλα κενά στην απόδοση της ομάδας και καταλήγω. Ο Χαλκιάς έβαλε την Λάρισα στο παιγνίδι αλλά μετά την κράτησε 3 φορές στο Χ. Η άμυνα ανάγκης που παρατάξαμε, υπήρχαν σημεία που έμπαζε, οι δύο αμυντικοί χαφ ήταν κατώτεροι του αναμενομένου (ο Γκαρσία δείχνει κουρασμένος), ο Ίβιτς ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ο Σαλπιγγίδης χρειάζεται ξεμάτιασμα αλλά και να έχει δεύτερο φορ κοντά του, ο Βιερίνια συχνά σπαταλάει αρκετή ενέργεια αλλά έδειξε ότι ο ελεύθερος ρόλος του ταιριάζει (καταπληκτική η συνεργασία με τον γίγαντα Κοντρέρας στο πρώτο γκολ), ο Κριστιάνο έχει καλά στοιχεία και το μόνο που δείχνει να χρειάζεται, είναι παιγνίδια. Τέλος, ο Χάβος είχε συμμετοχή στον αγώνα, έχει ιδέες που φυσικά το αν θα βγούν εξαρτάται από τους παίκτες και νομίζω ότι αξίζει την συμπάθειά μας όχι απλά σαν «καλό παιδί» αλλά σαν προπονητής που ανέλαβε βάρος δυσανάλογο, το παλεύει και δεν πανικοβάλλεται από τη γκρίνια που τον περιμένει σε κάθε γωνία. Δεν κατάλαβα τι τον έκανε να προτιμήσει τον Χαλκιά αντί του Κρέσιτς και είναι τυχερός που δεν κόστισε. Άμα δεν είσαι τυχερός όμως, δεν πας πουθενά. Αυτό φάνηκε και με την αλλαγή του Κλάους.
υγ. προς οπαδούς της ΑΕΛ: Το Βουλγάρικο πονάει περισσότερο από το Ελληνικό;

4 σχόλια:

palalos είπε...

δυστυχως αξιοκρατια δεν υπηρχε και δεν υπαρχει...επι Σαντος,ο Κλαους είχε δείξει τι αξιζει ομως εκ τοτε εκαναν απαντες οτι μπορουσαν για να τον "θαψουν"..εγιναν ολοι ορθοπεδικοι και γιατροι, παπαγαλιζαν τις εξευτελιστικες δικαιολογιες οτι ο Κλαους δεν εχει δυνατο κορμι, δεν εχει βαρος κτλ κτλ...αν ειναι δυνατον...και εχθες, αφου ο Μουσλιμοβιτς ειναι νοκ αουτ, αφου ο Σαλπιγγιδης ειναι σε αθλια κατασταση, αφου ο Φιλομενο ειναι σαν να μην υπαρχει, αφου ο Παπαζογλου μετα απο τοσες ευκαιριες δεν μπορει να πεισει οτι ξερει ποδοσφαιρο , ερχεται ο Κλαους και κανει το αυτονοητο...

ο Σαντος σαν επαγγελματιας το μονο που τον ενδιεφερε ηταν αν φερει αποτελεσματα, ΟΧΙ να χτισει ομαδα...το ιδιο και οι επομενοι μετα απο αυτον...ο Κλαους δειχνει τον δρομο του μελλοντος για την ομαδα μας...απο εκει και περα διαλεγουμε...

tzonakos είπε...

Μόνο τα γκολ ειδα απο το ματς και δεν εχω άποψη πάνω στο τι έγινε.
Πιστευω οτι ο Χάβος κάνει καλή δουλειά σε δύκολους καιρούς.
Κάτι ειπε αυτος που εχει την ΑΕΛ ο Πηλαδάκης οτι γίνανε τρία πέναλτι και δε δόθηκαν, κάτι τέτοιο. Τι γνώμη έχεις ;

Panagiotis είπε...

@ΑΘΛΙΟΙ
βρίζε χωρίς ενδοιασμούς, κάνει καλό στην πίεση. Δηλαδή δεν θα μας κάνουν αυτοί να πάθουμε εγκεφαλικό. Ρίχνε χωρίς φόβο, δεν πειράζει, συγχωρούνται αυτά, λόγω ψυχικής οδύνης.

Πιστεύω ότι έβαλε τον Χαλκιά γιατί ο Κρέσιτς είχε κανά δυό ασταθείς φάσεις, αλλά και καλά δεν είναι να έχεις τους παίχτες ετοιμοπόλεμους? Εκτός απ' την πάσα ακριβείας που έριξε, ο Χαλκιάς μας έσωσε από διασυρμό.

@tzonakos,
δεν υπήρχαν 3 πέναλτυ. Ένα χέρι του Βιτόλο στο 85΄ αν θυμάμαι ήταν πέναλτυ αλλά δεν το έδωσε. Ίσως η οπτική γωνία που είχε ο διαιτητής, ίσως γιατί το τράβαγε προς το σώμα του ο Βιτόλο την ώρα που το βρήκε η μπάλα, δεν ξέρω. Τα τυρόγαλα κάναν κάνα δυό βουτίες πάντως και πιθανόν ο Πηλαδάκης ν' αναφέρεται σ' αυτές? Και μιάς και μιλάμε για τον Πηλαδάκη, αυτή η σπιρτάδα που έχει η ματιά του δεν σε θυμίζει βλέμα αγελάδας?

Όσο για τον Κλάους, το έχει ξανακάνει, να μπει αλλαγή και σε χρόνο μηδέν να βάλει γκολ. Και ο Λυμπερόπουλος της ΑΕΚ δεν έχει σωματότυπο, αλλά έκανε μεγάλη καριέρα. Άσε που το να έχεις μυικό όγκο δεν έπεται ότι έχεις και μυική δύναμη. Προσωπικά μ' αρέσει ο Κλάους γιατί είναι έξυπνος και πάντα παίρνει καλές θέσεις. Και αυτό για έναν παίχτη είναι το Α και το Ω. Την επόμενη φορά που θα παίζει, παρατηρήστε τις τοποθετήσεις του.

@palalos,
δεν ξέρω αν είναι θέμα αξιοκρατίας ή όχι.. Συμφωνώ ότι τα δύο τρία χρόνια το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα, αλλά νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με την προσπάθεια να βγούμε απ' την οικονομική δυσκολία. Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες σε θέμα αξιοποίησης των μικρών παιχτών μας.

Βίβα μαντρί-γάλ, ή ένα ωραίο που δίαβασα, "μούγκα στη στρούγκα"

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@τζονακο, η φάση του Βιτόλο μπορεί να ήταν, δεν κάνω τον δύσκολο αλλά από καμιά ληψη δεμ μπορω να πω σίγουρα αν ήταν ή όχι.

@παναγιώτη, τώρα που το λες, δεκτό το επιχείρημα να τους έχει και τους δύο σε ετοιμότητα και πολύ λογικό.

@παλαλέ μου, χάθηκες, συμφωνώ απόλυτα οτι πρέπει να στηρίξουμε το μέλλον μας στα νέα δικά μας παιδια΄.