Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Περί ορυκτού πλούτου.

Όσο πάει και πυκνώνουν οι συζητήσεις για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Θέμα που πρώτος το είχε στην εκπομπή του ο Κ. Χαρδαβέλας και που όσο κι αν χλευάστηκε από τους «σοβαρούς» δεν διαγράφηκαν οι γνώμες, οι γνώσεις και τα ντοκουμέντα που κατατέθηκαν εκ μέρους καθηγητών, επιστημόνων, ερευνητών και διατελεσάντων σε υπεύθυνες θέσεις του ΙΓΜΕ και του αρμόδιου υπουργείου.
Στη συνέχεια ήρθε η καλή εκπομπή της ΕΤ3 του Αλ. Τριανταφυλλίδη στην οποία οι παριστάμενοι πολιτικοί παραδέχθηκαν ευθέως πως όλες οι έρευνες και μελέτες καταδεικνύουν την μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να κάθεται πάνω σε μια θάλασσα πετρελαίου και τεραστίων αποθεμάτων φυσικού αερίου, (νότια της Κρήτης, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο) χωρίς να αφήνουμε στην άκρη τον χρυσό και το ουράνιο που αποδεδειγμένα υπάρχουν. Ακολούθησε δέσμευση του πρωθυπουργού σε ερώτηση του Καρατζαφέρη, περί «μη συνεκμετάλλευσης» με την Τουρκία, πράγμα που από μόνο του δηλώνει επίσημα ότι υπάρχει ορυκτός πλούτος, γιατί αν δεν υπήρχε προς τι η κουβέντα για συνεκμετάλλευση. Και απορεί κανείς, σε μια τέτοια εποχή που τα χρέη μας πνίγουν και οι δανειστές μας στραγγαλίζουν, γιατί αφήνουμε το θέμα να σέρνεται; Γιατί δεν βάζουμε μπρος τις έρευνες ειδικά σε περιοχές που δεν θα δημιουργήσουν τριβές (Δυτική Ελλάδα); Μήπως (θα αναρωτηθεί ένας κακόπιστος) για να φτάσει η χώρα στην χρεωκοπία, να έρθουν ξένες εταιρείες να πάρουν τη δουλειά κοψοχρονιά και να θησαυρίζουν Άγγλοι Αμερικάνοι Ολλανδοί και ο λαός να πεινάει όπως συμβαίνει στη Νιγηρία;
σημ. Η σιωπή των μεγάλων καναλιών για το θέμα, συνηγορεί στο ότι θέμα υπάρχει

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι ούτε οπαδός της συνομωσιολογίας ούτε πιστεύω πως όποιος δε διαψεύδει, συμφωνεί. Πάντως κάτι επίσημο, πλην της εκπομπής του Χαρδαβέλα δεν έχω δει. Δεν ξέρω τι γίνεται. Βάζει κάποιες μικροενστάσεις μόνο... Ίσως να σφάλλω.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Στην ΕΤ3 ειπώθηκαν περισσότερα...