Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ...


Διάκριση πρώτη
Η ΔΕΗ (εγώ λέω η κυβέρνηση, αφού αυτή εγκρίνει) αύξησε τα τιμολόγια που αφορούν την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών κατά 9% και κατά 0,57% αυτών που έχουν μεγάλες καταναλώσεις.
Και μια και μιλάω για την ΔΕΗ, ποιος την υποχρεώνει να αγοράζει το ρεύμα από τους ιδιώτες παραγωγούς σε τιμές υψηλότερες από όσο πουλάει η ίδια; Βεβαίως η κυβέρνηση, η οποία στη συνέχεια για να αποσβέσει τη ζημία που προκάλεσε, εγκρίνει τις «δίκαιες» αυξήσεις που αναφέρω παραπάνω.
Διάκριση δεύτερη
Η κυβέρνηση διπλασίασε τα ελάχιστα όρια μετατροπής των ποινών (εξαγοράς), κάτι που σημαίνει ότι το αν θα πας φυλακή ή όχι εξαρτάται από τη δυνατότητά σου να πληρώσεις. (Βέβαια αυτό ίσχυε ανέκαθεν, απλά τώρα έχει και κυβερνητική βούλα)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Γιάννη. Απλά η Δ.Ε.Η. και κατ' επέκταση η κυβέρνηση θέλουνε να μας αλλάξουνε τα φώτα.

alex gr είπε...

Οι σύγχρονη φεουδαρχία και οι εκφραστές της... Ετσι θα μπορούσε να διατυπωθεί σωστά το σημερινό καθεστώς...

Ανώνυμος είπε...

el greco μπορώ να το πω και με λιγότερα και πιο απλά λόγια: η Ελλάδα το μπουρδέλλο.

Spyros Vlahos είπε...

Διορθώστε με αν κάνω λάθος : το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας η ΔΕΗ το παράγει από καύση λιγνίτη. Τι δουλειά έχει το πετρέλαιο κι αυξάνει τα τιμολόγια;
Μπορεί, βέβαια, να κάνω λάθος.