Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΥ

Πήρα την παρακάτω επιστολή από τον (πολύ) πρώην υπουργό κ. Μαυρογυαλούρο και κατανοώντας πλήρως τις θέσεις του την δημοσιεύω.
Αγαπητοί κύριοι
Δια πολλοστήν φοράν διαβάζω δημοσιεύματα και δηλώσεις πολιτικών που αναφέρονται στο όνομά μου, σαν παράδειγμα ανεπαρκούς και φανφαρόνου πολιτικού.


Αισθάνομαι κατάφορα αδικούμενος ιδίως όταν οι σύγχρονοι πολιτικοί άνδρες (και γυναίκες) με στόμφο δηλώνουν «οι Μαυρογυαλούροι δεν έχουν θέση στην πολιτική».
Συνηθισμένοι στα ψέματα, ξεχνούν ότι μπορεί μεν να υπήρξα ανεπαρκής πολιτικός, αλλά ευθύς ως ανακάλυψα την ανεπάρκειά μου και την εξ αυτής προκαλούμενη ζημία στη χώρα και στους πολίτες, ΠΑΡΗΤΗΘΗΝ.
Αυτή και μόνο η πράξη μου είναι υπεραρκετή για να με διαχωρίσει από τον εσμό που έχει κατακλύσει την πολιτική ζωή του τόπου.

Εγώ δεν εχρηματίσθην ποτέ, και οι διάφοροι παρατρεχάμενοί μου που το έπραξαν εσιχτιρίσθησαν αρκούντως.

Μπορεί να εθεώρουν την πολιτική ως μίαν κοινωνικήν υψηλού επιπέδου ενασχόλησιν η οποία μου πρόσφερε αναγνωρισιμότητα, κύρος, ισχύν, προνόμια, νέας γνωριμίας και άλλα πολλά έναντι πέντε δέκα υπογραφών και δυό τριών παρουσιών σε εγκαίνια και θεμελιώσεις.

Ενόμιζα αφελώς και αδικαιολογήτως ότι ο λαός και οι ψηφοφόροι μου διήγον βίον αναλόγως εύκολον. Βλέπετε υπουργείο – σπίτι – δεξιώσεις – τραπεζώματα, είχα αποξενωθεί από τον κόσμο.
Όταν διαπίστωσα την πραγματικότητα, θύμωσα μ’ εμένα, ντράπηκα για μένα και απεχώρησα.
Έκτοτε δεν ενθυμούμαι να με εμιμήθει κανείς.
Κατόπιν τούτου παρακαλώ να μην αναφέρεστε στο εξής εις εμέ ως το απόλυτο δείγμα αναξίου πολιτικού.
Η Βουλή σήμερα είναι γεμάτη από τέτοιους


Μετά τιμής
Μαυρογυαλούρος
Πρώην υπουργός
για την αντιγραφή Γιάννης Αγιάννης

2 σχόλια:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Μαύρο στον Μαυρογυαλούρο..:)--

Ανώνυμος είπε...

Parta!!

This is (not) Sparta

άψογος Ζαν

respect!