Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Κουράκης...


Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ (που τον ψηφίζω), φαίνεται να διαθέτει και  εκκολαπτήριο στελεχών με ειδίκευση στην δημιουργία προβλημάτων σε βάρος του. Κάθε τόσο βγαίνει και κάποιος από την κατηγορία αυτήν και πετάει ό,τι παπαριά του κατέβει στο κεφάλι. 
Ο πανεπιστημιακός αυτός, στον συνδυασμό του οποίου συμμετείχα κι εγώ όταν ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θεώρησε ότι βρήκε λύση στο πρόβλημα των δημόσιων εσόδων-εξόδων ζητώντας να επιβληθεί φόρος Χριστιανοσύνης μέσω του οποίου θα μισθοδοτούνται οι κληρικοί. Ευφυέστατο! Πως όμως θα πετύχει αυτή η λαμπρή ιδέα αν κανείς δεν δηλώσει στη φορολογική του δήλωση «Χριστιανός» προτιμώντας να γλυτώσει παραπανίσια έξοδα; Ούτε η θρησκόληπτες γιαγιάδες δεν θα το κάνουν. Και το θρήσκευμα που αφαιρέθηκε από τις ταυτότητες θα μπεί τώρα στις φορολογικές δηλώσεις; 
Κι αναρωτιέμαι, αν ένας επιστήμων – ερευνητής – καθηγητής πετάει τέτοιες ανοησίες παρουσιάζοντάς τες σαν προϊόν σκέψης, τι να περιμένει κανείς από τους ανεπάγγελτους του κοινοβουλίου;

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν είναι τόσο απλό. Αφενός μεν δε μιλάει για επιπλέον φορολόγηση, αλλά για διάθεση μέρους της φορολόγησής του προς την Εκκλησία (δηλαδή εγώ δε θα γλιτώσω χρήματα, πχ σημείωσε το 0,5% ή ένα ποσό που θα οριστεί). Πάνω από όλα τόνισε ποικιλοτρόπως την ανάγκη διαλόγου πριν προχωρήσουν στο διαχωρισμό και εκεί κολλάει (για το μεσοδιάστημα) και η εγγύηση για το μισθό των λαϊκών κληρικών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και να πει, θα βρεθεί ο Κεδίκογλου. Εδώ χαλκεύουν δηλώσεις δε περιμένουν πιστεύεις στη γωνία μία λέξη να την αλλάξουν; Εδώ είπαν ότι θέλει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ επιπλέον φορολόγηση (ποιοι το λένε οι δήμιοι που μιλάνε για σκοινί στον κρεμασμένο).

Swell είπε...

Έχετε δίκιο και οι δύο. Ο Κεδίκογλου είναι ικανός να κινδυνολογήσει για μια δήλωση Συριζαίου ότι έχει ήλιο. Και οι Συριζαίοι, στο βαθμό που γνωρίζουν αυτή την "έφεση" του Κεδίκογλου, πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Ιδίως όταν είναι γνωστός ο ρόλος των ΜΜΕ.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σε μια σειρά πραγμάτων θα συμφωνούσα, Swell (πχ για δηλώσεις Διαμαντόπουλου κλπ). Αλλά μην ξεχνάς ότι το ζήτημα "Εκκλησία" στο ΣΥΡΙΖΑ έχει κομβικό ρόλο και με τις παλινωδίες ή την επιθετική μεταλλαγή των λεγομένων των ΣΥΡΙΖΑίων καλό είναι να βγαίνει και καμία κορώνα για να επαναφέρει το κλίαμ. Αν είναι να βγει με τόσα ψαλιδίσματα, ας μη βγει...