Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Απεργίες...



Αν, λέω ΑΝ, στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του Μετρό, του τραμ και του Ηλεκτρικού προσέτρεχαν σε ένδειξη συμπαράστασης (θα εύρισκαν κάποιο λόγο να επικαλεστούν) και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στα ΚΤΕΛ, στα τρένα και στα καράβια, όλοι εκείνοι δηλαδή που υφίστανται τις συνέπειες της μονόπλευρης λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, και υποφέρουν όπως όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, τότε ίσως να είχαμε κάνει σαν εργατική τάξη ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Όσο οι συναφείς κλάδοι εργαζομένων αφήνουν τον κάθε κλάδο να αγωνίζεται μόνος του, τόσο η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση, θα έχει το πάνω χέρι και θα απειλεί, θα τρομοκρατεί, θα απολύει.
Αν κάπου γίνει η αρχή, τα ανθρωπάκια θα φανεί πόσο ανίσχυρα είναι μπροστά στον λαό. Αλλά…

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο του Σέρβιαnet είπε...

Τά'χω πει και γω ... τα ίδια είχαν γίνει και με τις καταλήψεις στους Δήμους, και τότε καμιά συμπαράσταση δεν υπήρξε από άλλους κλάδους ... ακατανόητο και περίεργο