Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Προς Ζαγορίτες

Έδωσα μερικές μέρες τράτο στον Ζαγορίτη αλλά εις μάτην.
Περίμενα να βγεί να πεί κάτι γι αυτά που βγήκαν στη φόρα για τον γυιό του, αλλά πού; Κουβέντα, κιχ, μούγκα!
Έτσι λοιπόν θα πω εγώ αυτά που θέλω.
Όλη αυτή η φάρα, η νέα αριστοκρατία, οι βουλευτοκράτες, ετοιμάζουν τις νέες διάδοχες γενιές με αρχές που διαμορφώνουν συμπεριφορές τύπου υιού Ζαγορίτη.
«Μην ανησυχείς αγόρι μου, εσύ είσαι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, ανήκεις σε μια κατηγορία ανώτερη που κάνει κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους του. Κι επειδή αυτό δεν αρκεί να το καταλαβαίνεις μόνο εσύ, αλλά πρέπει να το χωνέψουν κι οι παρακάτω, πάρε ένα πρώτο δείγμα. Θα «υπηρετήσεις» τη θητεία σου στο Πολεμικό μουσείο. Εκεί που υπηρετούν και τ’ άλλα καλόπαιδα της συνομοταξίας μας. Θα πηγαινοέρχεσαι ελεύθερα, κάτι ψιλοϋπηρεσίες του κώλου, και μετά όταν με το καλό τελειώσεις, ο μπαμπάς είναι εδώ να φροντίσει για τα υπόλοιπα. Θα πάρουμε κανα δυό χαρτιά για τη μόστρα και ο ευγενής χώρος της πολιτικής θα ανοιχτεί μπροστά σου».
Κι έτσι ο μαγκάκος, πήρε το εθνικό τσόλι και το ξενάγησε στο μουσείο. Έκανε και το κομμάτι του στους άλλους φρουρούς των συνόρων, κι αυτό ήταν. Καμιά μομφή για το παιδί, έτσι το μεγάλωσαν έτσι φέρεται, αν και το στρατοδικείο έπρεπε ήδη να έχει επιληφθεί όπως θα έκανε σε κάθε περίπτωση που σε μια στρατιωτική μονάδα θα μπαινόβγαιναν σουρωμένοι με τις γκόμενες.
Μια κατάσταση για το που υπηρετούν τη θητεία τους οι γόνοι πολιτικών και πολιτευτών, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη.
Οι "Άθλιοι" την κοπανάνε για λίγες μέρες, αλλά θα 'χουν το νου τους...

2 σχόλια:

Swell είπε...

Το κάθε πράγμα στο σωστό τόπο. Αν ο χαρακτηρισμός "μπουρδέλο" ταιριάζει κάπου γάντι, αυτό είναι ο στρατός. Για τα κομπλεξικά στελέχη, για τις κομπίνες, για τη δήθεν εκπαίδευση και το πιο δήθεν αξιόμαχο. Για όλες τις δηθενιές γενικώς.

zoyzoy είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και ολίγοι στρατιωτικοί άνθρωποι και μετέθεσαν τον γιό μου εκεί που ήθελε χωρίς το "Πολιτικό βύσμα" γιατί θ'ακουγαν τα εξ αμάξης!

Καλά να περάσεις και το νού σου!!