Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Πως θυμήθηκα τον Λαλιώτη

Διάβαζα προχθές το βιογραφικό του Δ. Ρέππα. Γεννήθηκε το 1952, μπήκε στην οδοντιατρική Αθηνών και το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ (ακόμα φοιτητής βέβαια) και το 1981 εκλέχτηκε βουλευτής Αρκαδίας. Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος δεν εργάστηκε ποτέ. Εκείνο που ερέθισε το μνημονικό μου είναι το ότι διάβασα πως πρωτοστάτησε στις δραστηριότητες του ΠΑΣΟΚ στην οδοντιατρική μαζί με τον Λαλιώτη. Να το!
ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ. Γεννήθηκε το 1951 στα Δολιανά Αρκαδίας. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Οδοντιατρική Σχολή. (αν αποφοίτησε δεν ξέρω)
Έχει, λέει, ασχοληθεί επαγγελματικά με τη Δημοσιογραφία, την Πολιτική Επικοινωνία, τη Διαφήμιση και τον περιοδικό Τύπο. (!!!)
Κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974 (σημ.Αθλίων: από 15 χρόνων δηλαδή) συμμετείχε, ως στέλεχος του ΠΑΚ ενεργά στην αντίσταση κατά του τυραννικού καθεστώτος της χούντας και διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου(;).
[…………]Το 1993 αναλαμβάνει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΥΠΕΧΩΔΕ) και μέχρι το 2001 διαχειρίζεται με πίστη στη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο συμφέρον (!!!) Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 4 τρις 300 δις δρχ.
Θυμήθηκα λοιπόν και ρωτάω. Τι έγινε με το σκάνδαλο του Κτηματολογίου; Θα λογοδοτήσει ποτέ για τα δις που έχασε η χώρα, ή σαν «βρέφος» έχει το ακαταλόγιστο; Η παρατεταμένη απουσία του από το προσκήνιο είναι τυχαία;
Και κάτι ακόμα. Τι έγινε με το σπίτι στα Δολιανά που πήγε να του το φάει ο επίτιμος όταν κέρδισε την αγωγή που του ‘χε κάνει; Ή μήπως τα βρήκαν μεταξύ τους στο γνωστό στυλ «-Έλα βρε Κώστα… -Καλά μωρε Κωστάκη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: