Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Πως θα βελτιωθεί η κατάσταση άραγε;

Μη έχοντας σπουδάσει οικονομικά (κι απ’ αυτούς που σπούδασαν μήπως είδαμε χαΐρι;) αναρωτιέμαι πως περιμένουν οι φωστήρες ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα και η χώρα θα πάρει τ’ απάνω της. Εκτός αν προσδοκούν την βοήθεια από τον «θεό της Ελλάδας» που όπως είπε ο Κολοκοτρώνης «ο Θεός της Ελλάδας έβαλε την υπογραφή του και δεν την παίρνει πίσω». Έκτοτε βέβαια έχουν μπεί κι άλλες υπογραφές από άλλους και είμαστε όπως είμαστε. Λέω λοιπόν ότι με τις συνεχείς αυξήσεις των πάντων (πλην μισθών και συντάξεων) είναι φυσικό ο κάθε τουρίστας που σκέφτεται να ενισχύσει την «βαρειά βιομηχανία μας» να το ξανασκέφτεται μαθαίνοντας ότι για οτιδήποτε ξοδεύει στη χώρα του 1 ευρώ στην Ελλάδα θα χρειαστεί 2 και στην Τουρκία 0,7. Οι διαρκείς και συνεχόμενες αυξήσεις του ΦΠΑ που επιβαρύνουν αλυσιδωτά μια ατέλειωτη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών έχουν καταστήσει τη χώρα την ακριβότερη στην Ευρώπη. Και εν τάξει οι κυβερνήτες αδιαφορούν για τους ιθαγενείς, αλλά επειδή τα νέα πια μαθαίνονται γρήγορα και παντού, από πού κι ως που αναμένουν αύξηση του τουριστικού ρεύματος; Τα καθρεφτάκια και οι χάντρες τύπου «ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα» δεν περνάνε γιατί οι «κουτόφραγκοι» έχουν προ ετών ξυπνήσει. Άλλοι είναι που εδώ και χρόνια κοιμούνται.
Βέβαια κάποιος άλλος (θυμάμαι μόνο την ρήση) είχε πεί κάποτε «η Ελλάς προόρισται να ζήσει και θα ζήσει». Καμιά αντίρρηση, εκτός από τη διευκρίνιση ότι ζωή με «ζωή» υπάρχει διαφορά.
Καλή βδομάδα και καλό μήνα

2 σχόλια:

Swell είπε...

Αλλο έβαλε ο θεός και όχι την υπογραφή του, αλλά δεν γράφεται... Γι' αυτό μας πάει γαμιώντας.

zoyzoy είπε...

Άλλος έχει βάλει αυτό που εννοεί ο Swell και μας πάει ..... ο σκοπός είναι να μην μας γίνει συνήθεια και προχωράμε στα 4!

Τέτοια ζωή με επιδόματα και ακρίβεια να την έχουν να την χαίρονται!