Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Για αύριο (του Αγίου Νικολάου) ένα ανέκδοτο

O σύζυγος είναι πολύ θεοσεβούμενος και θεοφοβούμενος και έχει προστάτητου τον Άγιο Νικόλαο. Μιά μέρα ξεκινά για επαγγελματικό ταξίδι στην Κρήτη και η σύζυγός του,βρίσκειευκαιρία να φέρει στο σπίτι όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρεις γκόμενους!!!
Ο πρώτος έρχεται με μία σαμπάνια, ο δεύτερος με ένα κουτί γλυκά και οτρίτος ο καρμοίρης δε φέρνει τίποτα. Πριν προλάβουν ν’ αρχίσουν τα προκαταρκτικά καιξαφνικά ακούγονται τα κλειδιά στην πόρτα. Ήταν ο σύζυγός!
Μέχρι να φτάσει στην κρεβατοκάμαρα ο κερατάς, η κυρία προλαβαίνει να χώσει τους εραστές, μαζί με τη σαμπάνια και τα γλυκά, στη ντουλάπα.Ο σύζυγος μπαίνει στο δωμάτιο και της εξηγεί ότι ο ΆγιοςΝικόλας δεν τον άφησε να κάνει το ταξίδι και εξέδωσε απαγορευτικό λόγω κακοκαιρίας. Όμως βλέποντάς την ημίγυμνη, απορεί αλλά αυτή (γάτα) του λέει ότι ο Άγιος της έστειλε κι εκείνης μήνυμα και της έλεγε να τον περιμένει για να κάνουν έρωτα.
Ο σύζυγος τσιμπάει, αρχίζει να χαμουρεύεται με την καλή του και μετά από λίγο η κυρία λέει: -Αχ άγιε μου Νικόλα, να είχα μία σαμπάνια να την πιω με τον αντρούλη μου!
Αμέσως ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ο πρώτος γκόμενος με μία σαμπάνιαστο χέρι και λέει:
-Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε η σαμπάνια σας.
Τους σερβίρει τη σαμπάνια και φεύγει άνετος. Ο σύζυγος σταυροκοπιέται, ευχαριστεί τον άγιο και συνεχίζει ναχαμουρεύεται με την καλή του.Μετά από λίγο η κυρία ζητάει και γλυκά από τον άγιο, οπότε ανοίγει ηπόρτα της ντουλάπας, εμφανίζεται ο δεύτερος γκόμενος με τα γλυκά καιλέει:
-Εκ του αγίου Νικολάου. Ορίστε τα γλυκάκια σας!
Ο σύζυγος ξανασταυροκοπιέται, ευχαριστεί τον προστάτη άγιό του και συνεχίζει το χαμούρεμα.Περνά λίγη ώρα, έχουν τελειώσει, η κυρία έχει ανάψει τσιγάρο, τον τρίτο που δεν είχε φέρει τίποτα δεν βρίσκει τρόπο να τον βγάλει από την ντουλάπα, ο σύζυγος κοντεύει να αποκοιμηθεί, οπότε ανοίγει η ντουλάπα, βγαίνει ένας μαντράχαλος και λέει:
-Eκ του αγίου Νικολάου. Επειδή σε πέντε λεπτά κλείνουμε, θέλετε τίποτε άλλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια: