Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Το "θαύμα" του sms

Βλέπω λοιπόν μια διαφήμιση στη «NOVA» (στο καφενείο, στο σπίτι δεν έχω) που λέει ότι «μπορείς να κερδίσεις μία Μερσεντές από τις 90 που θα κληρώνονται μία κάθε μέρα. Απλά στείλτε sms στο τάδε. Χρέωση 1,19 ευρώ με ΦΠΑ»
Αν μια Μερσεντές κοστίζει 50.000 + την διαφήμιση + τηλεφωνική εταιρία + κάτι τις που πρέπει να βγάλουν τα τσακάλια, σημαίνει ότι τουλάχιστον 80.000 μ@λ@κες πρέπει να συμμετέχουν καθημερινά.
Αυτό λέει ότι ή υπάρχουν τόσοι (πιθανό), ή ότι δεν υπάρχουν Μερσεντές προς κλήρωση (εξ ίσου πιθανό). Ελεγκτικοί κρατικοί μηχανισμοί (καλά μη γελάτε μια κουβέντα κάνουμε) δεν υπάρχουν, αφού και το κράτος παίρνει το κάτι τις του (ΦΠΑ).
Η φάμπρικα έχει πολλά προϊόντα, μ’ ένα απλό sms κερδίζεις σπίτια, σκάφη, λεφτά…
Παραπλήσιο σύστημα έχει και μια τράπεζα που «κάθε μέρα διπλασιάζει τις καταθέσεις ενός πελάτη της και στο τέλος του χρόνου κάποιος θα κερδίσει 1.000.000 ευρώ»

1 σχόλιο:

hackaday είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα Γιάννη. Νομίζεις ότι δεν υπάρχουν 80000 μαλάκες σ' αυτή τη χώρα; Εγώ σου λέω ότι το λιγότερο 500000 θα στείλουν μύνημα και μάλιστα περισσότερο από μια φορά. Αυτό Γιάννη γίνεται γιατί ο έλληνας όσο ξεβράκωτος και καταχρεωμένος να είναι, το μάτι του θα πηγαίνει πάντο στο ακριβό. Μπορεί να μην έχει λεφτά να φάει αλλά αν του δψθεί η ευκαιρία να πάρει μια Mercendes θα το κάνει να είσαι σίγουρος χωρίς δεύτερη σκέψη.