Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

18 Νοεμβρίου στην Ελλάδα

1828
Η Αγγλία δια του λόρδου Αμπερντήν, δηλώνει στο Λονδίνο. «Άπαξ διά παντός οφείλω να δηλώσω ότι σκοπός της κυβερνήσεώς μας, είναι να περιορισθεί διά παντός μέσου το Ελληνικό κράτος εις την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες».
1916
ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΑ.
Ενώ η Ελλάδα είναι χωρισμένη στα δύο και έχει δύο κυβερνήσεις (Βενιζέλος στη Θεσσαλονίκη και Σπ. Λάμπρου στην Αθήνα), οι πιέσεις της ΑΝΤΑΝΤ προς την Αθήνα, έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση. Οι σύμμαχοι στην ουσία ζητούν την παραχώρηση σ’ αυτούς όλου σχεδόν του πολεμικού υλικού της Ελλάδας και την απόσυρση του στρατού στην Πελοπόννησο, επιδίδοντας μάλιστα και σχετικό τελεσίγραφο. Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά αγήματα αποβιβάζονται στον Πειραιά με σκοπό την κατάληψη των υψωμάτων γύρω από την Αθήνα. Στην περιοχή του Θησείου βρίσκονται αντιμέτωποι με Ελληνικές δυνάμεις υπό τον αντιστράτηγο Καλλάρη και η μάχη αρχίζει στις 11 το πρωί. Τα αγήματα των συμμάχων αναγκάζονται να αποσυρθούν. Τελικά επιτυγχάνεται συμφωνία που οδηγεί στην κατάπαυση του βομβαρδισμού της Αθήνας από τα συμμαχικά πλοία γύρω στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: