Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Αταίριαστα πράγματα

Οι τρεις φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν ένα γλυπτό (;) που κοσμεί (!) την αυλή του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης.
Επειδή κριτικός τέχνης δεν είμαι, ας μου πεί κάποιος ποια είναι η καλλιτεχνική του αξία (για την αισθητική του δεν συζητάω) και τι σχέση μπορεί να έχει το τεράστιο πριόνι με τα αρχαιολογικά εκθέματα.
Τα ίδια ερωτήματα υπάρχουν και για τα δύο αφηρημένα γλυπτά στις δύο εισόδους του Βυζαντινού μουσείου.
Το έξω δεν πρέπει να σε προετοιμάζει για το τι θα δεις μέσα;
Δηλαδή, έξω από το Μουσείο μοντέρνας τέχνης τι θα έπρεπε να βάλουν; Αγιογραφίες ή αρχαίους αμφορείς;
υγ. Αν κάποιος γνωρίζει τους καλλιτέχνες και το πόσο κόστισαν, θα είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία.

12 σχόλια:

Swell είπε...

Καλημέρα, ίσως το πριόνι να συμβολίζει ότι στην πραγματικότητα δεν έχουμε καμμία σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Ότι η όποια σχέση κόπηκε με το πριόνι.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@swell, λες;

Unknown είπε...

ανάξιο σχολιασμού,για την γραμμή ΜΑΖΙΝΟ, γύρω απο τον Πυργο,τι λες??
Αρκεί τελικα να δεις και να ακουσεις τον Δήμαρχο!!!!

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@taspa, στον Πύργο λένε οτι παραπέμπουν στο τείχος που υπήρχε. Τέλος πάντων δίνουν μια εξήγηση έστω κι αν είναι ανόητη και το αποτέλεσμα ακαλαίσθητο. Αυτά στα μουσεία είναι παντελώς άσχετα.

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Ίσως συμβολίζει και το συνολικό κόψιμο μέ τις ρίζες μας,αφού μας διδάσκουν αηδίες και παλαβομάρες,που δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματική μας ιστορία.
Τι να πείς,στη χώρα του παράλογου,όλα επιτρέπονται.Μετά ψαχνόμαστε που οι σκορπιανοί φυτεύουν αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου θέλουν!
Σέ λίγο και την Ακρόπολη θα μάς διεκδικήσουν όπως πάμε!!
Καλό απόγευμα

Μιχάλης Ρ. είπε...

Ξανθιά βγαίνει στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας και κάνει ηλιοθεραπεία και βγάζει το μαγιό της. Λίγο αργότερα από το επάνω διαμέρισμα, κατεβαίνει χαρτάκι καρφιτσωμένο σε πετονιά που φέρει το μήνυμα:
“Είσαι απίστευτη και θέλω οπωσδήποτε να βγούμε το βραδάκι για ένα ποτό. Αν θέλεις κι εσύ, τράβα την πετονιά μία φορά. Αν δε θέλεις, τράβα την πετονιά σαράντα φορές, τις δέκα τελευταίες πιο γρήγορα.”

ab irato είπε...

Δηλαδή, γιατί σε ξενίζει το πριονάκι; Τα πάντα, σε καθημερινή βάση, υφίστανται ανηλεές πριόνισμα: αισθητική, νοημοσύνη, αξιοπρέπεια,...
Προκρούστης: ο πλέον άξιος εκπρόσωπος της εποχής μας - και όχι μόνον αυτής.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Μιχάλη, κι αυτό άσχετο αλλά καλό!

@ab irato, με ξαναπιάνεις σε στιγμές έλλειψης φαντασίας. Δεν σκέφτηκα οτι μπορεί να παραπέμπει σ' αυτόν! ;-)

ange-ta είπε...

Το πριόνι το καταλάβαμε!
Αυτο το κόκκινο μαντήλι, τι συμβολίζει, την μουσουλμανική μαντήλα;

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Πιθανόν, ange-ta...

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

To πριόνι, άστε το Κάποιος θα πει την με ομοιοκαταληξία παροιμία Και δεν κάνει Τα ονόματα των ..καλλιτεχνών , τι να τα κάνω; Αμα έχετε τηλέφωνο, διευθυνση ή e-mail , ναι, γραψτε τα Εχω κάποια σχόλια να κάνω-αλλά, εκεί Εδώ, οι αναγνωστες τι φταινε; Αρκούν όσοι, ατυχείς, τα βλέπουν περνώντας (συν όσοι έχουμε πληρώσει την ..λυπητερή! Σε φορους ή δημοτικά τέλη)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Καλή ερώτηση αλλά δεν μπορώ να απαντήσω, γιατί δεν ρωτάς τους υπεύθυνους του μουσείου;