Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Από επιτυχία σε επιτυχία (η κυβερνητική πολιτική)


Γράφουν οι εφημερίδες
«το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης αφού τα διαθέσιμά του σε μετρητά, μετοχές και ομόλογα είναι λιγότερα από τις άμεσες υποχρεώσεις του - οφειλές προς τους συνταξιοδοτηθέντες ασφαλισμένους του Δημοσίου».
Αυτή τη στιγμή είναι σε εκκρεμότητα 13.000 αιτήσεις και για να καταβληθεί το εφάπαξ εκτιμάται πως απαιτούνται περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.
Το πρόβλημα είναι πως ο φορέας, ακόμη και αν ρευστοποιήσει όλη την περιουσία του, δεν συγκεντρώνει πάνω από 140 εκατομμύρια ευρώ (άρα... αναζητούνται περίπου 350 με 360 εκατομμύρια ευρώ). Μάλιστα παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις στην έκδοση του εφάπαξ, τόσο εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων όσο και των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούν οι ενοποιήσεις.
Έτσι από τη στιγμή που ένας ασφαλισμένος «εγκαταλείπει» την εργασία του στο Δημόσιο μέχρι την καταβολή του εφάπαξ μεσολαβούν 13 με 14 μήνες!
Σήμα κινδύνου εκπέμπει και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), που πήρε χθες από τον προϋπολογισμό έκτακτη ενίσχυση 180 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν αρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις της χρονιάς και υπολογίζεται πως ο φορέας θα χρειαστεί άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ.

4 σχόλια:

ange-ta είπε...

αρχίζει κανείς να φοβάται!!

πολλοί φωστηρες μαζεύτηκαν παντού

Unknown είπε...

Και τι έγινε ρε δημόσιοι υπάλληλοι τόσα χρόνια πηδάτε το κοσμάκη με την συμπεριφορά σας και την αλαζονεία σας, καιρός είναι να καταρρεύσουν και τα ταμεία σας...

Δεν είμαι με την ΝΔ αλλά δεν γουστάρω το δημοσιουπαλληλική και τα λαμόγια που είναι στα περισσότερα πόστα

gstidi είπε...

το προβλημα είναι οτι οταν καταρευσουν τα ταμεια τους παλι θα τα πληρωσουμε οι υπόλοιποι καθως οι δημόσιοι υπαλληλοι ειτε ειναι τελείως αφραγκοι ειτε ειναι οφσορ.........

συνολικά παντως τα ταμεία τους τελευταιους 6 μηνες έχουν απωλεσει σε αξιες πανω απο 2 δις ευρω !!!!!! λογω της κρισης.....

τι κανει ο αλογοσκουφης ??
ειναι μια χαρα και σε χαιρετα .......

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@gste, εμείς να δούμε πότε θα τον χαιρετήσουμε...