Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 333 π.Χ. Ισσός

Η πιθανότερη ημερομηνία για την μάχη στην Ισσό, σύμφωνα με την μετατροπή των σεληνιακών μηνών της εποχής στο σύγχρονο ημερολόγιο.
Ο Δαρείος παρέταξε τις πολυάριθμες δυνάμεις του (400.000 – 500.000) σε στενή περιοχή της παραλίας της Ισσού. Η μάχη εξελίχθηκε σε σφαγείο, αφού ενώ διήρκεσε μόνο λίγες ώρες, στοίχισε στους Πέρσες 100.000 νεκρούς έναντι 450 Ελλήνων. Ο Δαρείος ετράπη νωρίς σε φυγή, αφήνοντας την τεράστια στρατιά του ακυβέρνητη κι έτσι ενώ τα μπροστινά τμήματα υποχωρούσαν, δεχόταν την πίεση των δυνάμεων της δεύτερης και τρίτης γραμμής που προωθούντο με αποτέλεσμα να προκληθεί απερίγραπτος πανικός.

στις 14 Οκτωβρίου του 1904
Βούλγαροι κομιτατζήδες και Τούρκοι, πυρπολούν το σπίτι της δασκάλας του χωριού Γκρίτσιστα της Γευγελής, Αικατερίνης Χατζηγεωργίου. Η δασκάλα και 5 συναγωνιστές της βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: