Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πλήρης διάλυση

Τα περιπολικά και οι μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν καύσιμα για να κινηθούν, γι αυτό και προμηθεύονται από τα αποθέματα του στρατού. Ο οποίος στρατός χρωστάει στα ΕΛ.ΠΕ. 42 εκατομμύρια ευρώ και αντιμετωπίζει πρόβλημα στην προμήθειά τους. Γι αυτό αποφασίστηκε η ΕΛ.ΑΣ να βολευτεί προς το παρόν από τα αποθέματα του Λιμενικού και όταν κι αυτά στερέψουν, βλέποντας και κάνοντας. Ένα μόνο δείγμα της σοβαρότητας με την οποία πορεύεται το άθλιο σύστημα που κουμαντάρει τη χώρα. Δεν αποκλείεται το πρόβλημα κίνησης των περιπολικών της αστυνομίας, των αρμάτων μάχης του στρατού, των σκαφών της ακτοφυλακής και του Ναυτικού καθώς και των αεροσκαφών της Αεροπορίας να αντιμετωπιστεί με την αρωγή των μισθωτών και συνταξιούχων. Να υποχρεωθεί δηλαδή να προσέρχεται στο ταμείο με ένα μπιτόνι βενζίνη προκειμένου να εισπράξει τα υπολείμματα του μισθού ή της σύνταξής του. Βέβαια η καλπάζουσα ανεργία, οι εφεδρείες και οι απολύσεις στερούν μαζί με την εισφοροδιαφυγή, τεράστια ποσά από τα Ταμεία και είναι πιθανό τα υπολείμματα να μην φτάνουν ούτε για το μπιτόνι. Το ΙΚΑ ,λέει, έχει πρόβλημα ρευστότητας και αναγκάστηκε να δανειστεί τον προηγούμενο μήνα 100 εκατομμυριάκια από το ΙΚΑ/ΕΤΑΜ το οποίο μας λένε ότι είναι ιδιαίτερα προβληματικό και οι συντάξεις που δίνει θα περικοπούν έως και 50%. Η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας έκανε γνωστό ότι από το 2005 ζήτησε από την Ελλάδα να προχωρήσουν σε συμφωνία σχετικά με την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων στις Ελβετικές τράπεζες αλλά δεν έχει πάρει ακόμα καμιά απάντηση. Περίεργο! Ο Βενιζέλος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι θα φορολογηθούν. Γι αυτό, και όχι μόνο, ανακηρύχτηκε ο χειρότερος υπουργός οικονομικών της Ευρωζώνης. Οι φοροφυγάδες και φοροκλέπτες που σποραδικά συλλαμβάνονται, τιμωρούνται με ποινές με αναστολή και εξαγοράσιμες και εξακολουθούν τον χαβά τους. Η χώρα έχει ξεπεράσει προ πολλού «τα βράχια» «τον Τιτανικό» «τον γκρεμό» και τα συναφή με τα οποία οι ίδιοι οι κυβερνώντες περιέγραφαν την εγκληματική τους δράση κατά της χώρας, και τώρα προσπαθούν με κάτι ανδρείκελα και κάτι ανακαλύψεις «σταγονιδίων» να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Και ο λαός; Ο «υπερήφανος ελληνικός λαός» τι κάνει; Συνωστίζεται στα ταμεία της ΔΕΗ να πληρώσει στους αγάδες τα χαράτσια. Ποιος Νταβέλης και ποιος Γιανκούλας; (οι παλιότεροι ξέρουν). Παπανδρέου κυρίες και κύριοι, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπαδήμος και Σια (συμμορία) είναι οι ληστές σήμερα. Αυτή η πολιτική αγυρτεία θα καταγραφεί από την Ιστορία σαν απολυταρχική δημοκρατία Made in Greece. Αλλά και αυτή η ντροπιαστική για τη χώρα και τους πολίτες κατάσταση ας σκεφτεί ο καθένας με ποιο τρόπο μπορεί να απαντηθεί. Δεκτές όλες οι απαντήσεις ακόμα και «με εκλογές» έστω και αν η δημοκρατία βρίσκεται σε υποχρεωτική εφεδρεία.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μα τελικός στόχος της ύφεσης είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης σύσσωμης. Πρώτα χτυπιούνται οι μεσοαστοί επιχειρηματίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι και μετά αρχίζει η διάλυση του κράτους προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων που θα αναλάβουν τη λειτουργία των διαλυμένων κρατικών δομών και υπηρεσιών.