Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Λόγια μεγάλων… (άντε…) ανδρών

Μετά το τελευταίο επεισόδιο - επίθεση εναντίον του υπουργού Λοβέρδου είδα και άκουσα την αγανάκτηση να ξεχειλίζει πάλι από διάφορους του λεγόμενου «πολιτικό προσωπικό της χώρας». Έτσι ο οραματιστής, νεωτεριστής, σκεπτόμενος, οσφυοκάμπτης, εθελόδουλος, απατεών, μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο είπε: «Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη δημοκρατία». Τι Φαρισαίος! Αυτός που με την πολιτική του σε βάρος ενός ολόκληρου λαού βιαίως (με το έτσι θέλω) αποσπά εισοδήματα και καταργεί κεκτημένα δεκαετιών, ανατρέπει οικογενειακούς σχεδιασμούς, θρυμματίζει όνειρα κι ελπίδες μιλάει για βία! Βία δεν είναι να σου πετούν αυγά και γιαούρτια και να σου ρίχνουν μπινελίκια, βία είναι αυτή που ασκείται από την εξουσία στον αδύναμο να αντιδράσει πολίτη. Να είσαι ευτυχής που η ανταπόδοση της βίας περιορίζεται σε αυγά και γιαούρτια. Όσο για τα περί ανομίας, αυτός που καταπατά κάθε μέρα από ένα νόμο, που καταστρατήγησε άρθρα ολόκληρα του Συντάγματος, πόσο ξετσίπωτος μπορεί να είναι για να μιλάει για ανομία… Ένας άλλος του εσμού, ο Παπουτσής, μιλώντας για το ίδιο θέμα στην βουλή (το β μικρό επίτηδες) είπε: «αυτά τα φαινόμενα δεν συνάδουν με την πολιτική ηθική»(!!!)
Πολιτική ηθική σαν ποια; Αυτήν που επιδεικνύει επί δεκαετίες το σκυλολόι που μαζεύεται εκεί μέσα; Η ηθική του Τσοχατζόπουλου, του Μαγγίνα, του Σουφλιά, του Λαλιώτη, του Τσουκάτου, του Μαντέλη, του Βουλγαράκη, του Σημίτη… πού να γράφω τώρα εκατοντάδες ονόματα… Η πιο ανήθικη κάστα, η λιγότερο εργαζόμενη και περισσότερο αμειβόμενη, η συμφεροντολόγα και διαπλεκόμενη, το όνειδος της έννοιας της δημοκρατίας, να μιλάει για ηθική και δη πολιτική ηθική;

Ελεεινοί και τρισάθλιοι εκμεταλλευτές του λαού, πολύ λίγα σας κάνουν.

4 σχόλια:

Swell είπε...

Η κατά τον Παπουτσή πολιτική ηθική είναι αυτή που προκύπτει από το εκχειλίζον ήθος των αστυνομικών των οποίων προΐσταται.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Είσαι σίγουρος για τα αβγά μόνο; Την επίθεση σε μπάτσο -που κατοικεί από χρόνια στην Κερατέα- μέσα στη νύχτα με 2 παιδιά στο σπίτι; Είσαι βέβαιος ότι δε θα μείνουμε στα αβγά; Μάλλον, δε βλέπεις ότι εκτραχύνεται η κατάσταση. Κάποιοι επιτέθηκαν με καδρόνι σε 83χρονο (έτυχε να το μάθουμε επειδή πολύ απλά πήρε Νόμπελ πριν από 50 χρόνια).

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

δείμε,την επίθεση σε νομπελιστα δεν την ξέρω, ούτε για ποιόν πρόκειται. Βλέπω οτι εκτραχύνεται η κατάσταση κι αυτό είναι αποτέλεσμα των δικών τους ενεργειών. Ο κόσμος είναι σε αναβρασμό, μπορεί αύριο να την πληρώσω κι εγώ γιατί όταν φουντώσει η λαϊκή οργή θα ξεσπάσει επί δικαίων και αδίκων. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για τα πάντα.

tzonakos είπε...

O μεγαλύτερος κίνδυνος ειναι να ξεσπάσουμε ο ένας πανω στον άλλον, δίκαιοι κι άδικοι να μην ξεχωρίζουν και μακάρι να μείνουμε στα αβγά και στα γιαούρτια αλλα φοβάμαι οτι θα ειναι πολύ χειρότερα.
Εχω μιαν απορία.
Πολλοί λένε οτι εχουν παραβιαστεί ενα σωρό άρθρα του Συντάγματος για να εφαρμοστεί η πολιτική του πασοκ.
Το κατήγγειλε αυτό κάποιος ;
Αν ναι, τι γίνεται με αυτό το θέμα ;
Αν όχι, τότε γιατι δεν το κατήγγειλαν οι αντιπολιτεύσεις ;
Τι αρμοδιότητα εχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτο το θέμα ;

Σε αυτη την περίπτωση, τα αβγά και τα γιαούρτια αξίζουν σε κάθε πολιτικό και συνδικαλιστή της τελευταίας τουλάχιστον 25ετίας.
Εξαιρέσεις, ελάχιστες.
Αλλα και σε αυτο θα διαφωνήσουμε μεταξύ μας, ποιές ειναι οι εξαιρέσεις.
Τέτοιο μπάχαλο δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί πριν 2 χρόνια.