Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Καύσιμα και…λεξιλόγιο

Βάζεις 15€ βενζίνη.
Από αυτά, τα 12,20 αντιστοιχούν σε 7,44 λίτρα (1,639/λίτρο) και τα 2,80 είναι ΦΠΑ (23%). Λόγω του ειδικού φόρου

κατανάλωσης που η λαοπρόβλητη κυβέρνηση το έχει φτάσει να είναι σχεδόν 1€/λίτρο, εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι το κόστος της άντλησης, διύλισης, μεταφοράς και εμπορίας της βενζίνης είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που προσθέτει η κυβέρνηση……..(άλλο ο ΦΠΑ κι άλλο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης)


Νταβατζής (από το λεξικό): από την τουρκική λέξη davaci που σημαίνει συνήγορος, υπερασπιστής. Στα καθ’ ημάς, αυτός που διευθύνει έναν οίκο ανοχής, ο προστάτης και εκμεταλλευτής ιερόδουλων, ο προαγωγός, ο μαστρωπός. Σύμφωνα με μια παλιά πρακτική, ο νταβατζής υποσχόταν γάμο και μια ευτυχισμένη ζωή στην νέα και συνήθως εύπιστη κοπέλα, και στη συνέχεια επικαλείτο οικονομικές δυσκολίες και κατάφερνε να εξασφαλίσει τη συνδρομή της με το επιχείρημα ότι έτσι θα γινόταν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Η μεν κοπέλα εξαθλιωνόταν μέρα με τη μέρα, ο δε νταβατζής ζητούσε κάθε τόσο και μεγαλύτερη προσπάθεια από μέρους της.

Τα δύο θέματα είναι άσχετα μεταξύ τους, αλλά έβαλα το δεύτερο επειδή το περί καυσίμων ήταν πολύ μικρό και κάπως έπρεπε να γεμίσω το χώρο.

2 σχόλια:

Swell είπε...

Αν δεν έβαζες και το δεύτερο θέμα, θα ήταν λειψό. Για να στο αποδείξω, σου λέω ότι στο ρόλο της πουτάνας είμαστε όλοι εμείς.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Είδες βρε swell πως ταιριάξαν κατά τύχη; ;-)