Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

HONDOS CENTER coffee shop

Τετάρτη πρωί 09.45 είχα μια δουλειά εκεί κοντά και πήγα στο «καφέ» του «Hondos» στην «Απολλώνεια Πολιτεία» απέναντι από το ΙΚΕΑ. Έχει μια τεράστια καφετερία με θέα τη θάλασσα και μου είχαν πει ότι επιτρέπεται και το κάπνισμα. Πριν παραγγείλω ρώτησα την ταμία του self service αν όντως επιτρέπεται το κάπνισμα. Βεβαίως, μου απάντησε, στο δεξιό τμήμα που είναι χωρισμένο με τζαμαρία. Πήρα τον καφέ μου και κάθησα σ’ ένα τραπεζάκι στο οποίο υπήρχε και σταχτοδοχείο. Υπήρχαν ακόμα δυο κύριοι και 3-4 υπάλληλοι από τα καταστήματα που έκαναν διάλλειμμα. Την ώρα που κάπνιζα έρχεται μία κοπέλα και μου λέει συνωμοτικά «μπορείτε να το σβήσετε για δυο τρία λεπτά γιατί έρχεται η δημοτική αστυνομία;» Το ‘σβησα και σε λίγο ήρθε και μου είπε «μπορείτε να καπνίσετε». Την ρώτησα αν τελικά επιτρέπεται ή απαγορεύεται. Επιτρέπεται, μου λέει, αλλά να… μερικές φορές… Άναψα άλλο τσιγάρο και αμέσως έρχεται μια άλλη μ’ ένα πιατάκι και μου ζητάει να πάρει το σταχτοδοχείο και να χρησιμοποιώ το πιατάκι. Πήρα ανάποδες. Ούτε το σταχτοδοχείο θα πάρετε, ούτε θα ξανασβήσω τσιγάρο γιατί αν έρθει η αστυνομία εσείς θα πείτε ότι εγώ κάπνιζα αυθαίρετα, εγώ όμως θα πω ότι εσείς μου το επιτρέψατε και μάρτυρας το τασάκι.
Μου χάλασαν την ιστορία, είμαι που είμαι αρπαγμένος, παράτησα και τον καφέ κι έφυγα. Όλοι βαλτοί είναι;

4 σχόλια:

Swell είπε...

Mετακόμισε στην Αθήνα και ειδικότερα στα Εξάρχεια. Η επανάσταση του τσιγάρου έγινε και κερδήθηκε!

zoyzoy είπε...

Μας δουλεύουν δηλαδή ψιλό γαζί για να μη χάσουν τους πελάτες τους.
Για να το κόψεις δεν σε κόβω ζεστό:))

Καλό σου βράδυ!

tzonakos είπε...

Κι εγω τελευταία όπου έτυχε να πάω, το ίδιο έργο ειδα, με άφησαν να καπνίζω αφου ρώτησα πρώτα, κι ειπαν οκ. Τασάκι, κανονικά. Οχι πιατάκι ούτε ανθοδοχείο. Υποθέτω οτι αν μπούκαρε αστυνομία θα έλεγαν οτι μου ειπαν όχι αλλα εγω έκανα του κεφαλιού μου.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@swell, μπράβο τους!

@zoyzoy, μπααα..

@tzonako, αυτές οι εξυπνάδες πιά...