Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ο (προπαγανδιστικός) αγώνας τώρα δικαιώνεται

Βγαίνει ο κάθε αληταράς υπουργός, Γ.Γ. ή καρεκλοκένταυρος γενικά, και πετάει ένα «οι μισθοί στις ΔΕΚΟ είναι 100% υψηλότεροι του ιδιωτικού τομέα» (με τα κατάλληλα λογιστικά φακιρικά μπορεί να φαίνεται κάτι τέτοιο) και στήνει στον τοίχο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σ’ αυτές, οι οποίοι έκαναν το έγκλημα να εισβάλουν στις ΔΕΚΟ, να πιάσουν από ένα γραφείο και να πούν «εγώ θέλω τόσα το μήνα». Ακούει κάτι τέτοιο ο κάθε βλάξ, σαν έναν που είδα σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ, και λέει «να τους απολύσουν, ούτε σύνταξη να πάρουν».
Και λέω βλαξ γιατί ο πανηλίθιος στοχεύει τον διπλανό του σαν υπεύθυνο για το χάλι του.
Οι τηλεοπτικοί αβανταδόροι σαν τον γλοιώδη Κώνστα του «ALTER» διασπείρουν την κυβερνητική προπαγάνδα και ο εναπομείνας κοινωνικός ιστός καταρρακώνεται.
Για τους διορισμένους κατά καιρούς διοικητές καμία μομφή, κανένας καταλογισμός καμία συνέπεια.
Τόσα χρόνια που ήμουν στην μακαρίτισσα ΟΑ πέρασαν πρόεδροι και Γ.Δ/ντές που ο καθένας τους έπρεπε να είναι στη φυλακή για το χάλι που άφηνε, κι όχι σαν μερικούς που ανταμείφθηκαν με ευρωβουλευτηλίκια.
Από τον Μάνο βέβαια δεν περιμένεις τίποτα λιγότερο από το «πρέπει να απολυθούν 400.000 δημόσιοι υπάλληλοι» (τον εγκέφαλό του πρέπει να τον συντηρήσουν μέχρι να μπορέσει η επιστήμη να αιτιολογήσει το μίσος του προς τους μισθωτούς γενικά και του δημοσίου ιδιαίτερα).
Και το χειρότερο; Ανέβηκε ο ΦΠΑ στα μαθήματα πιάνου!
Ξεσκίστε μας κι άλλο, το γουστάρουμε, το δείξαμε και στις εκλογές.

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Χαχαχ ... τωρα δεν θα μάθω ποτέ πιάνο :)
Κατ' αρχήν κακώς βλέπεις ALTER.
Ειναι το πρώτο κανάλι που έπαψα να βλέπω εδω και 6 χρόνια. Εκτοτε δεν βλέπω παρα ελάχιστη τηλεόραση.
ΔΕΚΟ :
Ειναι αλήθεια οτι αμοιβές διοικητών, διευθυντών,προϊσταμένων κλπ. ειναι μεγάλες εως πολύ μεγάλες αλλα οχι άδικα, αν αναφερθούμε σε αυτές των πιλότων ΟΑ καικάποιων τεχνικών.
Σε όλες τις ΔΕΚΟ υπήρχαν πράγματα που δεν υπήρχαν αλλού όπως πχ το κραυγαλέο +25% επίδομα πτυχίου στις ΔΕΚΟ ενω οι δάσκαλοι που το πτυχίο ειναι προαπαιτούμενο για να διδάξουν, δεν παίρνουν κάτι τέτοιο.
Ενω ενας με πτυχίο γεωπόνου σε τμήμα πληροφορικής σε ΔΕΚΟ παίρνει αυτο το +25%
Οι μισθοί στις ΔΕΚΟ χρειάζονται εκλογίκευση και έλεγχο ωστε να μην βαράνε πλασματικές υπερωρίες και τέτοια. Επίσης έλεγχο δαπανών προμηθειών. Μεγάλη ρεμούλα στις προμήθειες.
Συμφωνώ οτι στο στόχαστρο εχουν βάλει κάτι Μάνος κλπ τους μισθωτούς και συνταξιούχους ως περίπου καταστροφείς του έθνους.
Ας μας πει κάποιος πόσα έβγαλαν Κόκκαλης, Μπόμπολας, παρατρεχάμενοι και βουλευτές κλπ κλπ για αναλήψεις έργων πιθανότατα υπερτιμολογημένων ;
Ας μας πει κάποιος γιατι πολλά βασικά ιατρικά βοηθήματα κοστίζουν στην Ελλάδα +500% ?
Ας μας πεί κάποιος πόσα παίρνουν οι βουλευτές για συμμετοχές σε επιτροπές ;
Ας μας πεί κάποιος πόσο εφάπαξ και σύνταξη παίρνει ενας υπάλληλος της Βουλής ;
Ας μας πει κάποιος πόσες γεωργικές επιδοτήσεις ξοδεύτηκαν στα μπουζούκια ;
Ας μας πει κάποιος γιατι ως χώρα πληρώναμε κατι Eurovision και κατι διοργανώσεις αθλητικές και άλλες που μας έβαζαν κι άλλο μεσα ;
Περισσότερα σε e-mail.

Swell είπε...

Ανεξάρτητα από τι λέει ο κάθε δημοσιοκάφρος ή αποτυχημένος επιχειρηματίας (ΑΛΑΤΙΝΗ-Μάνος) η ουσία παραμένει. Η Ελλάδα είναι ένα τελείως "μπάστε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε" μπουρδέλο". Αυτούς που έφεραν την Ελλάδα σ' αυτό το "ζηλευτό" σημείο όμως, φίλοι μου, κάποιοι τους ψήφιζαν. Και μη μου πείτε ότι η πρώτη εμφανής διαφθορά στο πολιτικό σύστημα, δεν έγινε ορατή επί Αντρέα Παπανδρέου. Και όμως τον ξαναψήφιζαν κάποιοι. Το γιατί τον ξαναψήφιζαν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και καθόλου τιμητικό. Και στο τέλος ψήφισαν οι ίδιοι άνθρωποι το βλάκα γυιό του.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@τζονάκο, έχεις απόλυτο δίκιο και όχι μόνο στις ΔΕΚΟ, σε όλη τη χώρα και σε όλους τους τομείς χρειάζεται εκλογίκευση...

@swell, αυτός ο ανιστόρητος λαός που θεοποιεί τον κάθε υποσχόμενο...