Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ερμηνείες κατά πως βολεύει…

(ισχύει και για μένα)
53,3% ήταν η συνολική αποχή στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κι εγώ θα πάρω σαν παράδειγμα την πόλη μου στην οποία η αποχή ήταν 46%.
Σε 247.000 εγγεγραμμένους (τα νούμερα στρογγυλεύτηκαν) ψήφισαν για δήμαρχο 113.000 από τους οποίους αν αφαιρέσουμε τα 4.700 άκυρα και τα 4.900 λευκά, έχουμε 103.000 έγκυρες ψήφους, δηλαδή ψήφους με προτίμηση. Ο νικητής προτιμήθηκε από 52.000 ψηφοφόρους δηλαδή γύρω στο 21%, και κάτι ανάλογο έγινε και για την περιφέρεια.
Κανένας από τους εκλεγμένους δεν πήρε την προτίμηση της πραγματικής πλειοψηφίας και ως εκ τούτου κανείς πανηγυρισμός δεν έχει λογική βάση. Όμως ο καθένας μεταφράζει το αποτέλεσμα κατά πως τον βολεύει και σκοπίμως υποτιμά το φτύσιμο από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση που προεξοφλεί την λαϊκή συναίνεση για όσα πρόκειται να κάνει σε βάρος όλων και σε τελική ανάλυση σε βάρος της χώρας.
Αυτοί που απείχαν των εκλογών και όσοι έριξαν λευκό ή άκυρο, δεν ήταν οι σιωπηλά διαμαρτυρόμενοι, ήταν οι αγανακτισμένοι, καταπιεσμένοι και καταληστευμένοι που βρήκαν τη δύναμη να φωνάξουν.
Άκουσε κανείς;

4 σχόλια:

Swell είπε...

Πιο ωραίος ήταν ο Σαμαράς που χθες στη δήλωσή του αναφέρθηκε στους δήμους που πήρε η ΝΔ την πρώτη Κυριακή! Απορώ γιατί δεν μίλησε για το 54% του Καραμανλή το 1974.

tzonakos είπε...

Kάνουν πως δεν ακούνε κι ακούνε οτι τους βολεύει αγαπητέ Αθλιε τα κόμματα.
Βγαίνουν στα κανάλια επειδή ξέρουν οτι ο μαλάκας ο έλληνας τηλεόραση θα πάει να δει για να ενημερωθεί και οτι ο έλληνας πάλι, γουστάρει ποδοσφαιρικού τύπου πανηγυρισμούς και του λένε απο το γυαλί οτι νά ναι.
Και το χάβει ο έλληνας παπάρας και πανηγυρίζει.
Ειδικά η κυβέρνηση κάνει τεράστιο λάθος να λέει οτι έλαβε έγκριση.
Την ονειρεύτηκε αυτη την έγκριση.
Η πλάκα ειναι φίλε οτι αυτο το 21% που λες επέλεξε δήμαρχο, χαχαχ... βάσει εκλογικού νόμου θα λάβει και μπόνους ενα σωρό έδρες.
Πχ Θεσσαλονίκη, 49 έδρες, ο πρώτος παίρνει τις 29, δηλαδή το 59% των εδρών ...
Το 21% δηλ. το 10,5% που πηρε ο Μπουτάρης, δίνει 59% των εδρών, ωραία δημοκρατία !
Απλή αναλογική τώρα.

tzonakos είπε...

Ασχετο αλλα τη γούσταρα την επιλογή Μπουτάρη, χωρίς να μου πέφτει και λόγοα άμεσα αφου αλλού ψηφίζω.
Οι λόγοι που τη γούσταρα ειναι πολλοί και διάφοροι.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

τζονάκο, είναι ένα θετικό βήμα, ελπίζω μια μεγάλη αλλαγή...