Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Που οδηγείτε τη χώρα προδότες;

Βγαίνει η Κατσέλη και ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, σαν μέσο ενίσχυσης των προσλήψεων. Δεν τη νοιάζει βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, εκτός αν το σχέδιο προβλέπει στην συνέχεια κι άλλες μειώσεις και περικοπές συντάξεων επειδή τα Ταμεία «δεν βγαίνουν».
Ήδη το ΙΚΑ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή του προς τον ΟΑΕΔ με ότι αυτό συνεπάγεται για τα επιδόματα ανεργίας. Οργανώνεται από εγκληματίες πολιτικούς ένας ασφαλιστικός Καιάδας στον οποίο θα πεταχτούν οι ήδη συνταξιούχοι και στη συνέχεια όσοι θα έρχεται η ώρα να συνταξιοδοτηθούν.
Ένα άλλο αστέρι, ο «απουσιολόγος» Πεταλωτής, με στόμφο δήλωσε ότι «η συζήτηση για απολύσεις στις ΔΕΚΟ, αφ’ ης στιγμής δεν είναι υπό συζήτηση στην κυβέρνηση, είναι επιζήμια». Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι ο Πεταλωτής παίζει κρυφτό. Ο ίδιος κωμικός είπε μεταφέροντας δήλωση του θιασάρχη, «η κυβέρνηση θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην τρόικα για μείωση του ελλείμματος». Αυτήν την υπόσχεση θα την τηρήσει, τις άλλες που έδωσε προεκλογικά προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο του λαού, τις έχει ξεχάσει. Ο ίδιος ο θιασάρχης μιλώντας στο εξωτερικό εξέφρασε με ικανοποίηση την διαπίστωσή του ότι τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του έτυχαν ευρύτατης αποδοχής όπως έδειξαν οι εκλογές. Αλλά και σε συνέδριο για τα ΜΜΕ είπε «η Ελλάδα αλλάζει κι αυτό δεν μπορεί να σταματήσει». Σε τι αλλάζει ρε απατεώνα;
Κανείς τους δεν ασχολείται με την μετανάστευση ανθρώπων και επιχειρήσεων, με την αδυναμία δημιουργίας νέων οικογενειών, με την ανέχεια που σκιάζει όλο και περισσότερες οικογένειες. Ας πάει κάποιος τους να δεί ανθρώπους να προσπαθούν να εξασφαλίσουν το καθημερινό τραπέζι τους στους τεράστιους κάδους με τα ληγμένα του Καρφούρ.

Κανείς τους δεν ντρέπεται βλέποντας πόσο άλλαξε η γειτονική χώρα από έναν ηγέτη που είχε να παλέψει με θηρία και πόσο ισχυροποιεί συνεχώς τον ρόλο της στην παγκόσμια σκηνή (θα παραστεί και στη σύνοδο της G20). Οι δικοί μας δοσίλογοι εδώ, αρκούνται σε αντιπαλότητες και σε περιοδείες ανά την Ελλάδα προωθώντας τις υποψηφιότητες των εκλεκτών τους
Κι όμως βρίσκονται ακόμα άνθρωποι που τους χειροκροτούν κι αυτούς και τους προηγούμενους

5 σχόλια:

Panagiotis είπε...

Δεν υπάρχει "όραμα" φιλαράκι. Κάτι να παράγουμε. Και τη χρησιμοποιώ χαλαρά τη λέξη, γιατί δεν πάει να πει ότι η παραγωγή είναι βαριά βιομηχανία ή παραγωγή σπαρτών κλτ. Ας πάρουμε την Ινδία για παράδειγμα, που έχει καθηλώσει την αγορά στην πληροφορική για χρόνια τώρα. Δηλαδή, αν κάναμε και 'μείς κάτι τέτοιο, σε μικρότερη κλίμακα βέβαια, άσχημα θα ήταν? Η Βουλγαρία που έκανε κάτι παρόμοιο είναι βλάκες δηλαδή... Και ούτε χοντρό κεφάλαιο να επενδύσεις. Μία ιδέα, ένα παράδειγμα είναι φυσικά, από τις χιλιάδες που υπάρχουν.

Όχι ότι είναι κάτι το απλό, αλλά ρε φίλε πολιτικέ, αυτή είναι η δουλειά σου, να κάτσεις να καταστρώσεις ένα πλάνο για το μέλλον αυτών των γ@μ.. των ψηφοφόρων... Αλλά, μάλλον κάνω λάθος, γιατί η δουλειά σου είναι πως θ' αρπάξεις εσύ και η παρέα σου και πως θα κρατήσετε την κουτάλα όσο το δυνατόν περισσότερο. Και δεν σ' ενοχλεί που η μισή Ελλάδα δουλεύει σε σουβλατζήδικα, γιατί έτσι τους θέλεις, σε βολεύει...

Ν' απαντήσω στο "που οδηγείτε τη χώρα"? Δεν νομίζω να ξέρουν, δεν νομίζω να έχουν την παραμικρή ιδέα. Αφού δεν σχεδίασαν, τώρα είναι στο στάδιο της αντίδρασης. Και φυσικά όταν αντιδράς σε μία κατάσταση οι αποφάσεις που παίρνεις είναι του kwlou.

Με νευρίασες πρωί πρωί...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@Panagiotis, δεν υπάρχουν ηγέτες φίλε σε ολόκληρη την Ευρώπη, κάτι Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι και Μέρκελ, πόσο μάλλον εδώ που οι πολιτικοί διέπονται από σύνδρομο δουλοπρέπειας απέναντι στους ξένους. Τον απέναντι, τον Ερντογάν, τον είδες πως χτυπάει το χέρι στο τραπέζι; Και τους Αμερικάνους τους χόρεψε στο θέμα του Ιρακ, και την ΕΕ την χορεύει στο θέμα της Κύπρου, και τη χώρα του ισχυροποιεί. Συγνώμη που σε νευρίασα, αλλά εγώ είμαι συνέχεια νευριασμένος.

Panagiotis είπε...

Ξέρεις, τους Τούρκους τους παραδέχομαι. Πέταξαν έξω κάτι Ντεμιρέλ, Τσιλέρ, Ετσεβίτ (ούτε καν θυμάμαι και τα ονόματά τους) και πάει λέγοντας. Και αυτούς που έχουν τώρα ήρθαν απ' το πουθενά. Ο Τούρκος, ως λαός δηλαδή, είναι πιό ξύπνιοι από 'μάς, τα χαϊβάνια, που έχουμε κάτι δεκαετίες τώρα και ή Γιωρίκα, ή Κωστίκα βγάζουμε.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ναι, βλέπεις αυτοί είναι οι μπουνταλάδες κι εμείς οι ξύπνιοι...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Ναι, βλέπεις αυτοί είναι οι μπουνταλάδες κι εμείς οι ξύπνιοι...