Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

"Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

Η Ινές Τσετλ επικεφαλής της Γερμανικής έκδοσης των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου σε άρθρο της με τίτλο «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα».
Και η αξιότιμη κυρία δεν μασάει τα λόγια της, ούτε εξωραΐζει τους χαρακτηρισμούς της. «Φορτώνει στον λαό του το πιο κτηνώδες πρόγραμμα αγωγής(!) που έχει δει ποτέ η Ευρώπη»«η Ελλάδα είναι τώρα το πλοίο-στρατόπεδο της Ευρώπης. Επανένταξη με σκληρό ταξίδι. Σε περίπτωση που οι Έλληνες το αντέξουν, θα είναι πια άλλη χώρα»
Ο πανηγυρισμός της εξηγείται: «Σε σύγκριση με την τωρινή δίαιτα λιτότητας, η χρεοκοπία θα ήταν ο πιο άνετος δρόμος για τους Έλληνες αφού το 80% των δανείων έρχονται από το εξωτερικό. Έτσι σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, οι Έλληνες θα την γλίτωναν σχετικά ανενόχλητοι» Αυτή η απροκάλυπτη παραδοχή ότι όλα έγιναν και γίνονται για να μην χάσουν χρήματα οι ξένοι δανειστές, αφιερώνεται σε όσους ακόμα πιστεύουν ότι ο δρόμος που έστρωσε η κυβέρνηση ήταν ο μόνος.
Και βέβαια, το δημόσιο χρέος από 115% του ΑΕΠ (προ μνημονίου), έχει φτάσει στο 137,2% και την ίδια ανηφόρα ακολουθούν τα επιτόκια δανεισμού και τα περίφημα σπρεντς.
Σε αντίθεση με την κυνικότητα της παραπάνω κυρίας, το Σπίγκελ διαπιστώνει:
«Στην ελληνική κοινωνία αναβράζει ένα μείγμα φόβου, οργής και έλλειψης προοπτικής. Ολόκληρη η χώρα βυθίζεται σε κατάθλιψη και παντού φαίνεται πως τα πράγματα πάνε μόνο προς τα κάτω»
Πηγή στοιχείων: Γιώργος Δελαστικ στο «Έθνος»
Ο σύγχρονος Τσολάκογλου εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να γιορτάσει μεγαλοπρεπώς την ημερομηνία-επέτειο που σφετερίστηκε θεατρικά ο πατέρας του. Η 3η (Γ) Σεπτέμβρη, ημερομηνία σταθμός στην Ελληνική Ιστορία, κατάντησε (στον βωμό κομματικών σχεδιασμών και επικοινωνιακής πολιτικής) να είναι η ημερομηνία που άρχισε ο κατήφορος.

1 σχόλιο:

Swell είπε...

Για να καταλάβω, περιμένεις τώρα να πιστέψουν οι ανέγκεφαλοι ότι ο ΓΑΠ τους (μας) κορόιδεψε άσχημα;