Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Το σύστημα

Είναι καλά δοκιμασμένο και με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Πρώτα απαξιώνεις το προϊόν ή την επιχείρηση που το παρέχει και στην συνέχεια το πασάρεις σε ιδιώτες συχνά με την συναίνεση του αγανακτισμένου πλην αφελούς υπηκόου. Έτσι, τις (αναξιόπιστες) διαψεύσεις για την ιδιωτικοποίηση μέρους των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, ακολουθούν δημοσιεύματα περί αύξησης των τιμολογίων της έως και 40% προκαλώντας από δυσμενή σχόλια μέχρι αγανάκτηση, και παράλληλα κάτι γενικότητες περί των ευεργετικών για τους καταναλωτές «απελευθερώσεων».
Ένα μικρό δείγμα των ευεργετικών αυτών αποτελεσμάτων βρήκα στην Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία. Από το 2001 οπότε απελευθερώθηκε η ακτοπλοΐα, τα εισητήρια αυξήθηκαν (σταδιακά μέσα στη δεκαετία) κατά μέσο όρο 400%.
Για παράδειγμα, Πειραιάς-Ικαρία από 8,5 σε 45,50 ευρώ, Πειραιάς-Σάμος από 10,27 σε 50, για Νάξο από 8,5 σε 38 και πάει λέγοντας.
Εμπρός λοιπόν για νέες απελευθερώσεις

1 σχόλιο:

donasonora είπε...

Έχουν δικούς τους κανόνες επιχειρηματικότητας.Πολλές φορές σκέφτομαι πως θα χαρακτηρίζουν αυτήν την περίοδο οι μελλοντικοί οικονομολόγοι.Την καλημέρα μου.