Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μην ξεχνάτε

Ένα νησί μένει για 5 μέρες χωρίς ηλεκτρικό (και νερό αφού οι αντλίες δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν) οι ημεδαποί και αλλοδαποί τουρίστες το εγκαταλείπουν και οι ντόπιοι απολαμβάνουν ρομαντικές βραδιές με γκαζόλαμπες χωρίς πελάτες στα μαγαζιά και στα «rooms to let» Κάποια στιγμή μεταφέρονται 5 γεννήτριες αλλά το πουλάκι έχει πετάξει. Χρειάζεται πολύ μυαλό για να φροντίσει κανείς να υπάρχουν εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε κάθε δύσκολη περιοχή.

Οι ευρισκόμενοι σε «άφοβες διακοπές» υπουργοί της κυβέρνησης Τσολάκογλου, δέος διαπιστώνουν(!!!) την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, στα εμφιαλωμένα νερά, στον καφέ (δυό καφέδες 10 ευρώ στη Ρόδο, 3 στην Τουρκία), στα σνακς (5 ευρώ το απλό τοστ), τα «Έβερεστ» διαφημίζουν 1 ευρώ τον καφέ με εξαίρεση αεροδρόμια λιμάνια και πλοία οπου η ασυδοσία βασιλεύει, διαπιστώσεις που για τους ιθαγενείς είναι καθημερινότητα.
Οι καρκινοπαθείς στην Θεσσαλονίκη μαθαίνουν ξαφνικά ότι η ογκολογική μονάδα του ΑΧΕΠΑ έκλεισε λόγω έλλειψης γιατρών και πρέπει να πάνε στο Θεαγένειο, το υπουργείο αιφνιδιασμένο (!) στέλνει δύο γιατρούς κατόπιν εορτής.
Η δημόσια τηλεόραση δεν δίνει λεφτά για να μεταδώσει τον φιλικό αγώνα της εθνικής στη Σερβία, αλλά δίνει για να μεταδώσει τον φιλικό του ΠΑΟ με Ατρόμητο και του ΟΣΦΠ με Ρόμα.
Η ληστεία των συντάξεων με το νέο ΛΑΦΚΑ έχει αναδρομική ισχύ από τον Ιούνιο.
Στην Βουλγαρία και τα Σκόπια η βενζίνη έχει 1 ευρώ/λίτρο, και από νομούς της Μακεδονίας είναι πολλοί εκείνοι που πηγαίνουν εκεί για καύσιμα (το πάνε έλα το καλύπτουν από την διαφορά τιμής) και με την ευκαιρία ψωνίζουν τρόφιμα, ποτά και ρούχα στις μισές τιμές.
Η κυβέρνηση παροτρύνει τους έχοντες θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης στο δημόσιο να παραμείνουν στη δουλειά και εγγυάται ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματά τους, αλλά δεν τους πιστεύει κανείς (τυχαίο; Δεν νομίζω) και όπου φύγει φύγει… Στα σχολεία τα κενά που δημιουργούνται είναι τεράστια αλλά κατά τους υπουργούς όλα θα πάνε καλά.
Εξ άλλου στη χώρα όλα πάνε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: