Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Περίοδος εκπτώσεων

Διαρκεί τριάντα χρόνια και τελευταία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
Εκπτώσεις στα πάντα και μάλιστα όπως γράφουν και στα μαγαζιά «Διάλυση» «Εκποίηση» «Προλάβατε».
Εκπτώσεις στη Δημοκρατία, στις διατάξεις του Συντάγματος, στην ισότητα, στο κοινωνικό κράτος, στην τιμιότητα, την ειλικρίνεια, την δικαιοσύνη, σε μισθούς και συντάξεις, σε δώρα και επιδόματα, σε Παιδεία, Υγεία, απασχόληση (ο όρος που καθιέρωσε ο «καθηγητής» για την εργασία) στις εργασιακές συνθήκες, δικαιώματα εργαζομένων, υποχρεώσεις εργοδοτών, εκπτώσεις στην αξία της δημόσιας περιουσίας, στο ήθος και την φιλοπατρία. Το μαγαζί που ξέραμε πάει για κλείσιμο και θα λειτουργήσει «υπό νέα διεύθυνση». Μόνο που οι νέοι διευθυντές δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή αν οι πελάτες δυσαρεστηθούν, έτσι κι αλλιώς δεν έχουν επιλογές. Και οι προηγούμενοι διευθυντές ήταν για κλωτσιές αλλά οι πελάτες ήταν εθισμένοι πιά.
Εκπτώσεις λοιπόν, κι όπως παλιά στα εμπορικά καταστήματα είχαν απ’ έξω έναν κράχτη που προσπαθούσε να τραβήξει πελάτες «περάστε μαντάμ, μεγάλη ποικιλία καλές τιμές» έτσι και τώρα η κατοχική κυβέρνηση δεν σταματάει να φωνάζει.
ΠΕΡΑΣΤΕΕΕΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: