Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Πετρουλάκη, σ’ έπιασε ο πόνος για τον ΠΑΟΚ;

Έγραψε χθες (το διάβασα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας του, την οποία ποτέ δεν αγοράζω)

«Ένας μεγάλος παράγοντας του ποδοσφαίρου είχε άποψη για τις ανανεώσεις συμβολαίων. Έλεγε λοιπόν ο Γιώργος Παντελάκης ότι «έναν παίκτη που θέλεις, του ανανεώνεις το συμβόλαιο στην χειρότερή του περίοδο». Υποστήριζε ο συγχωρεμένος ότι «καμία έμπειρη διοίκηση δεν ανανεώνει στο φόρτε του παίκτη». Το λάθος το έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια. Το γράψαμε και τότε ότι η πρεμούρα ανανέωσης και αύξησης της ρήτρας στην καλύτερη στιγμή του παίκτη ήταν λάθος. Ανεβασμένος ο Βιεϊρίνια, παραμιλάει η Ελλάδα για 5 ματς που έκανε, ο ΠΑΟΚ του κάνει επέκταση. Ήθελαν λένε, να ανεβάσουν τη ρήτρα. Μάλιστα. Τώρα που ο Βιεϊρίνια είναι πεσμένος δεν θα ήταν πιο εύκολο να τον κλείσουν με λιγότερα λεφτά; Αυτό θα έκανε ο Παντελάκης. Τώρα για την παραφιλολογία που αναπτύχθηκε περί ανανέωσης 4 παικτών που έχουν ξεπεράσει το 33ο έτος της ηλικίας τους (σημ. Αθλίων: καρφί) . Λένε για Χαλκιά, Λίνο, Γκαρσία, Ίβιτς. Όλοι τους πολύ καλά «χαρτιά», αλλά ακριβώς και πάλι στο φόρτε τους. Είναι οι καλύτεροι και πιο σταθεροί παίκτες του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο. Τώρα θα τους ανανεώσετε; Εάν γίνουν συζητήσεις, δικαιολογημένα θα ζητάνε εξωγήϊνα λεφτά. Εάν περιμένετε λίγο, ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα για τον ΠΑΟΚ. Γιατί «Ο ΠΑΟΚ πάνω απ΄ όλα» λέει το σλόγκαν. Σήμερα τον «υπηρετούν» Ζαγοράκης, Βρύζας και οι υπόλοιποι, αλλά ουσιαστικά κάνουν διαχείριση χρημάτων του επενδυτή λαού. (σημ. Αθλίων: ο λαϊκισμός πάει σύννεφο) Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι ο Παντελάκης είχε δίκιο. Εάν σε ενδιαφέρει το συμφέρον της ομάδας και όχι του παίκτη, που του χρόνου μπορεί να φιλάει άλλη φανέλα, πρέπει να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Τώρα, άλλοι άσχετοι με τα παραγοντικά, μπορεί και να σας πιέζουν να κάνετε ανανεώσεις για δικούς τους καθαρά λόγους. Ίσως για να σας κάνουν κουμάντο. Η ουσία είναι ότι ο παίκτης στα «κάτω» του, θα κλείσει με πιο λίγα λεφτά, εφόσον τον θέλετε για του χρόνου. Κρατήστε τους, αλλά σκεφτείτε και το ταμείο της ΠΑΕ πώς θα βοηθήσετε να βγουν λιγότερα χρήματα. Το timing είναι το πιο σημαντικό».

Μάλισταααα… Άκου λοιπόν μεγάλε
Για τον αείμνηστο δεν νομίζω (λόγω ηλικίας) να έχεις προσωπική γνώμη. Ρώτα τον Μπούζα να σου πεί πόσο λυσσασμένα τον πολεμούσε επειδή ο γίγαντας εκείνος δεν ακολουθούσε τις υποδείξεις και τις αβάντες του για κάποιους ποδοσφαιριστές. Εκτός αυτού, ο πρόεδρος δεν είχε να κάνει με συμβόλαια, αλλά με οκταετίες και δωδεκαετίες. Εσύ μας λες να μην ανανεώσουμε τώρα τους παίκτες που έδειξαν ότι είναι χρήσιμοι, αλλά να περιμένουμε να πάρουν την κάτω βόλτα. Κι αν κάποιος χαθεί, να βγείς μετά να μας λες εξυπνάδες του τύπου «των φρονίμων τα παιδιά…» και «κάλιο γαϊδουρόδενε…» και άλλες ευφυείς παροιμίες.
Η τελευταία όμως παράγραφος για διάφορους που «πιέζουν για καθαρά δικούς τους λόγους ίσως και για να κάνουν κουμάντο» περιγράφει ακριβώς εσένα και τους όμοιούς σου αθλητικογράφους.
Συνέχισε να ξεβρακώνεσαι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ότι και να γράψεις για τον φερετζέ είναι λίγο. Αφιέρωσα δεκάδες post για την πάρτη του, ας καταλάβει ο κάθε ΠΑΟΚτσης που του δίνει ψωμί και τρώει, επιτέλους τι σκ@τ@ είναι.
Μας λέει έμμεσα ότι δεν τους ενδιαφέρει το συμφέρον της ομάδας αλλά των παικτών; Τους κατηγορεί για μανατζεριλίκι στις πλάτες του ΠΑΟΚ, αχ ρε λαμόγιο....

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

...και λίγα λες...