Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στην Ελλάδα

1828
Η Αντικυβερνητική Επιτροπή (Γεώργιος Μαυρομιχάλης, Ιωάννης Μιλαήτης, Ιωαννούλης Νάκος) με διακήρυξή της προς το «Πανελλήνιον», ζητά «ευπείθιαν, διπλασιασμόν της προθυμίας και του ζήλου, ώστε οδηγούμενοι από τοιούτον συνετόν και έμπειρον άνδρα, (Καποδίστρια) να δυνηθώμεν τέλος πάντων, να απολαύσωμεν τους καρπούς των επταετών αγώνων μας».
1981
24 Έλληνες ευρωβουλευτές λαμβάνουν για πρώτη φορά τις θέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 14 της Νέας Δημοκρατίας, 7 του ΠΑΣΟΚ, και από ένας για την ΕΔΗΚ, το ΚΟΔΗΣΟ και το ΚΚΕ.
1985
Για πρώτη φορά μετά το 1940, ανοίγουν ξανά τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά και πλήθος βορειοηπειρωτών αλλά και αλβανών, μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Η ημέρα αυτή, δηλώνει ο υφυπουργός εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας, είναι σταθμός στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: