Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Έθιμα!

Αναβίωσε και φέτος (από χθες) το πατροπαράδοτο έθιμο του κλεισίματος των δρόμων από αγρότες, με τις γνωστές ηρωικές δηλώσεις "δεν υποχωρούμε" "θα μείνουμε εδώ μέχρι το Πάσχα" κ.α.
Έτσι θυμήθηκα έναν φίλο που μου 'λεγε "στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά δικτατορία του ατομικού ή συντεχνιακού συμφέροντος που δικτατορεί σε βάρος όλων των άλλων, αρκεί να ικανοποιήσει τις όποιες επιδιώξεις του δίκαιες ή άδικες."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτό ο τρόπος αγώνα που έχουν επιλέξει οι φίλοι αγρότες ήταν αποτελεσματικός, θάπρεπε εδώ και τόσα χρόνια που τον ακολουθούν (εθιμικά όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις), να τρέχουν τα λεφτά από τα μπατζάκια τους.
Το μόνο όμως που προσφέρουν αυτοί οι αποκλεισμοί των δρόμων είναι η ευκαιρία, σε όσους αναγκάζονται να αλλάζουν υποχρεωτικά διαδρομή, να γνωρίσουν καινούργιους ξεχασμένους τόπους τις πατρίδας μας, που διαφορετικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν.
Άντε και του χρόνου με υγεία…