Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Εγώ ανήκω άραγε στον «λαό του ΠΑΟΚ»;


Και ποιος τέλος πάντων είναι αυτός ο περίφημος «λαός του ΠΑΟΚ»;
Είναι οι πρόεδροι και τα μέλη των διαφόρων συνδέσμων μόνο; Οι επινοητές και ενορχηστρωτές των διαφόρων συνθημάτων; Είναι όσοι βλέπουν τον ΠΑΟΚ σαν αφορμή για σπασίματα και ξυλοδαρμούς; Ή οι «κάποιοι» που χρησιμοποιούν τον οπαδισμό σαν μέσο «κονόμας»;
Εγώ και χιλιάδες άλλοι που αγαπάμε τον σύλλογο από το Σιντριβάνι ακόμα, που δεν ανήκουμε σε σύνδεσμο, που δεν πήραμε ποτέ εισιτήριο ούτε τζάμπα ούτε «με έκπτωση», που δεν χρωστάμε εισιτήρια, που δεν κοστίσαμε ποτέ ούτε δραχμή, που μόνο δίνουμε, που δεν πετάξαμε αντικείμενα, που δεν εκβιάσαμε και δεν κυνηγήσαμε διοικήσεις, που δεν ταξιδέψαμε και δεν φάγαμε με έξοδα της ομάδας, που δεν έχουμε γραφεία τύπου για να βγάζουμε ανακοινώσεις που τις δημοσιεύουν οι εφημερίδες, που δεν πάμε να «περάσουμε γραμμή» μέσα από τα ραδιόφωνα, που δεν υπαγορεύσαμε ούτε αλλαγές ούτε προσλήψεις προπονητών, αποκτήσεις ή αποπομπές ποδοσφαιριστών, όλοι εμείς τι είμαστε;
Ξέχασα, εμείς είμαστε «τα φυτά».
Σαν φυτά λοιπόν, δεν νοιαζόμαστε για το πόσα και ποια είναι τα μέλη των συνδέσμων, πόσα είναι ταμειακώς εντάξει, κάθε πότε γίνονται αρχαιρεσίες, πόσο προμηθεύονται τα εισιτήρια και πόσο τα διαθέτουν αυτοί που κάνουν κουμάντο, πόσα χρήματα χρωστάνε στην ΠΑΕ.

Νοιαζόμαστε όμως να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν μπροστά και δείχνουν το δρόμο για το μέλλον του ΠΑΟΚ, θεωρούμε ότι ξέρουν το συμφέρον της ομάδας, και θα σταθούμε δίπλα τους σε όποια επιλογή τους γιατί αποδεδειγμένα το αξίζουν κι όχι γιατί «πάνε με τα νερά μας» όπως π.χ. γίνεται σε άλλη ομάδα της πόλης.
Κάποιο θέλουν τον Σαλπιγγίδη, κάποιοι όχι, όπως κάποιοι ήθελαν τον Σάντος και κάποιοι (λιγότεροι τώρα) όχι. Καμιά σημασία δεν έχει τι θέλω εγώ ή ο άλλος, σημασία έχει τι θα αποφασίσει η διοίκηση, κι όποιος βάζει την προσωπική του γνώμη πάνω από το σωματειακό συμφέρον βάζοντας ταμπέλες ή διλλήματα, μόνο κακό κάνει.
Η υπόθεση Σαλπιγγίδη έχει πολλές οπτικές και ο καθένας προβάλλει αυτήν που στηρίζει την άποψή του, κι αυτό είναι θεμιτό σε μια συζήτηση καφενείου, το «ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα» όμως είναι αδιαπραγμάτευτο. Ή κάνω λάθος;

Υγ1 Ο stathis957 http://stathis957.blogspot.com/2010/01/blog-post_09.html
έχει ένα ωραίο παράδειγμα για την υπόθεση Σαλπιγγίδη.

Υγ2 Το πρόστιμο το σιγουρέψαμε και χθες στη Λειβαδιά. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια σούμα.

6 σχόλια:

Παρατηρήτηριο Πυλαίας είπε...

φίλε Γιάννη συμφωνούμε απόλυτα!

Ανώνυμος είπε...

Ξεκίνησα και έγραψα ένα σωρό πράγματα για την εισαγωγή σου που την βρίσκω προσβλητική αλλά δεν υπάρχει λόγος. Αν θέλεις να διαχωρίζεις έτσι τον κόσμο και μάλιστα μ αυτό τον τρόπο δικαίωμά σου. Δεν λέω και γω το έκανα αυτό το λάθος και δεν πρέπει να το ξανακάνω αλλά σαν λαμόγιο δεν νομίζω να έχω χαρακτηρίσει κανέναν ΠΑΟΚτση. Μόνο ως ρουφιάνους τους υποστηρικτές του γούμενου που δεν νομίζω πως έχει αντίρηση πως είναι, αν στηρίζαν αυτόν τον άνθρωπο.
Ένα πράγμα μόνο, ΠΑΟΚόμετρο στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. Στον ΠΑΟΚ δεν θα υπάρξει ΠΟΤΕ φήμωση απόψεων. Αν αγαπάς κάτι υπερβολικα θα πρέπει να λες την γνώμη σου για να βοηθήσεις από το δικό σου μετερίζι αυτή την ομάδα.
Κανείς μα κανείς δεν είπε πως δεν στηρίζει αυτή την διοίκηση. Εγώ που φωνάζω και είμαι αντίθετος για το θέμα περιμένω πως και πως να ανοίξει η ΑΜΚ και να χώσω όσα μάζεψα αλλά...
Κάποιοι άνθρωποι που τα έζησαν και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον κοντό φασούλα δεν μπορούν να τον συγχωρέσουν. Το θέμα δεν είναι να τους κατακρίνετε αλλά να σκεφτειτε πως αυτοί οι άνθρωποι νοιώθουν πως προδίνετε ο αγώνας τους τοτε, αγώνας που έχει φέρει την σημερινή διοίκηση.
Για το ΠΑΟΚ πάνω από όλα επειδή εχει κουράσει, το ΠΑΟΚ πάνω απο ολα δεν σημαίνει η διοίκηση ΠΑΟΚ πανω απο ολα, δεν σημαινει μια νίκη , μια καλή χρονια πάνω απο όλα και δεν γαμείς τις ολα τα άλλα.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως δεν στηρίζουμε την διοίκηση αλλά ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απο όλα και αυτά που πρεσβέυει, αγώνες, χαμένες πατρίδες, ψυχες, ιδανικά, περηφάνια, ανεξαρτησία, επανάσταση και όχι οτι πει η διοικηση και μούγγα.
Λευκή επιταγή δεν έχει δοθεί σε κανέναν.
Με τον Κατσαρή κάναμε τα στραβά μάτια, με τον γκαγκάτση τα ίδια, μ αυτόν όχι, τον ζήσαμε αυτόν στο πετσί μας και δεν μπορούμε.
Αυτή είναι η άποψη μου και θα κλείσω με κάτι κλεμένο...Από εκεί και πέρα το τι θα κάνει η ΠΑΕ είναι δικό της θέμα γιατί εμείς δεν ήμαστε, ούτε πρόκειται να γίνουμε διοίκηση. Αυτή η διοίκηση θα κριθεί από τα αποτελέσματα και θα πάρει τα εύσημα, ή τα γιούχα. Όποια και αν είναι η γνώμη του καθενός όμως, απαγορεύεται δια ροπάλου να φωνάζεις στην Τούμπα το όνομα παίκτη που αγωνίζεται σε άλλη ομάδα γιατί όλα έχουν και ένα όριο.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@paokland παλληκάρι μου, ξεκινώντας από το τέλος, ποτέ δεν φώναξα κι ούτε καν χειροκρότησα παίκτες αντίπαλης ομάδας με μοναδική εξαίρεση τον φοβερό "Sugar" Richardson που σαν παίκτης της Knorr Bologna μας είχε βάλει στα καλάθια μέσα στο Παλαί με μια ονειρική εμφάνιση. Δεν διαχωρίζω τους οπαδούς μας, αντίθετα το πέταλο μας αποκαλούσε φυτά, και οι αποδοκιμασίες είχαν να κάνουν με την άστοχη ανακίνηση του θέματος Σαλπιγγίδη την ώρα που η ομάδα ήταν στο ρευστό 1-0. Τις κατηγορίες περί κονόμας κλπ δεν τις απευθύνω στην τύχη, ξέρω μερικά πράγματα που πιθανότατα τα ξέρεις κι εσύ και άλλοι. Ίσως επειδή το αίμα μου "δεν βράζει πια" να είμαι πιό ανεκτικός σε πράγματα που εσάς σας κάνουν έξω φρενών, αλλά επέτρεψέ μου, τον διαχωρισμό τον ξεκίνησαν άλλοι. Εύχομαι να μη δικαιωθεί ένας φίλος που σε ανύποπτο χρόνο μου είχε πεί "μη νομίζεις πως είναι δύσκολο ν' ακούσεις σύνθημα για τη μάνα του Ζαγοράκη" που βέβαια εγώ το θεωρώ όχι δύσκολο αλλά αδύνατο.
Τα ξαναλέμε...
υγ το ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα σημαίνει ακριβώς αυτά που προσδιορίζεις, συμφωνώ. (τι διάολο μόνο διαφωνίες θα έχουμε;)

Ανώνυμος είπε...

οκ, σέβομαι απόλυτα ότι γράφεις, παρόλο που διαφωνώ, κλείνω το θέμα γιατί είμαστε δυο αδερφια που εχουν διαφορετική αποψη.
Θέμα;;;; Δεν υπάρχει θέμα, μέχρι να υπάρξει....

υγ είναι ντροπή να συγκρίνουμε καταστάσεις, μόνο και μόνο για να απαλύνουμε αυτά που έκανε ο κοντός...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@paokland, αδέλφια; Μάλλον πατέρας και γυιός είπαμε:-))

Ανώνυμος είπε...

γιατί ρε συ;
αν με έκανες στα 20 θα είσαι πάνω από 56!!! Είσαι τόσο, μπράβο;;!!!