Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Μετανάστες και λαθρομετανάστες

Μετά τα τελευταία γεγονότα και τα επεισόδια μεταναστών, ακολούθησαν συζητήσεις επί συζητήσεων στα κανάλια για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας.
Η μεν κυβέρνηση δεν ξέρει πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και φυσικά δεν έχει κανένα σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος το οποίο ο κ. Φλωρίδης (πρώην υπουργός δημόσιας τάξης επί ΠΑΣΟΚ), χαρακτήρισε ωρολογιακή βόμβα η έκρηξη της οποίας θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στη χώρα (ΕΤ3 22/5), αλλά δεν έχει κάτι να προτείνει, τα αριστερά κόμματα λένε ότι πρώτα πρέπει να λυθεί η παγκόσμια φτώχεια (!), να σταματήσουν οι καπιταλιστικοί πόλεμοι (!!) και μετά το πρόβλημα θα λυθεί εύκολα αφού βέβαια οι αναξιοπαθούντες της γης δεν θα έχουν λόγο να μεταναστεύσουν. Ο ΛΑ.Ο.Σ. από την άλλη καταγγέλλει καταστάσεις αλλά δεν τολμά να πεί φωναχτά τις δικές του «λύσεις». Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μόνο χειρότερα μπορεί να γίνουν τα πράγματα.

4 σχόλια:

Swell είπε...

Aυτός είναι ένας άλλος τομέας που έχει πετύχει η κυβέρνηση. Ο Φλωρίδης σαν γνήσιος Ελληνας πολιτικός, βλέπει μόνο του άλλου την καμπούρα. Αυτό που λένε τα αριστερά κόμματα, είναι το ίδιο μ' αυτό που λένε διεθνείς οργανισμοί και ΜΚΟ.

ange-ta είπε...

Λύσεις υπάρχουν και παραυπάρχουν, αλλα που να τους αφήσει το διεφθαρμένο τους μυαλό να τις σκεφτούν.
1. Υποχρεωτική ασφάλιση τους, οπότε το κράτος να έχει να λαβαίνει
2. υποχρεωτικός κατώτατος μισθός, κοινός για έλληνα και μετανάστη, οπότε θα προτιμάται ο έλληνας και ο αλλοδαπός, όταν θα καλύπτει θέση που δεν μπορεί να καλυφθει απο έλληνα θα κερδίζει σωστά λευτα και όχι ψύχουλα. Επι πλέον, δεν θα δρα σαν ρεζέρβα στρατός εργασίας. Ούτε θα σπάει τον αγώνα του έλληνα για ένα καλύτερο μεροκάματα.
3. και σπουδαιότερο: Αυξηση της άμεσης φορολογίας, οπότε κανενας εργοδότης να μην τολμάει να απασχολεί στα μαύρα εργαζόμενο. Σημερα η άμεση φορολογία είναι τοσο χαμηλή, που το 50% των εργαζομένων στις χωρες του ΟΑΣΑ (πως λέγεται;) δουλεύουν μαυρα.
4. Ελεγχος στα νοικοκυρια που έχουν οικιακούς βοηθούς στα μαύρα.
5. ΣΤΟΠ σε νέες αφίξεις. Μπορεί να είναι σκληρό, αλλα να έρχονται εδώ για να λυγίζουν κάθε εργατικό αγώνα, δεν βοηθάνε κανέναν. Ούτε τον εαυτό τους. Ολα αυτα τα δυναμικά άτομα που περνάνε θάλασσες και βουνα για ένα καλύτερο αύριο, αν κάτσουν στη χώρα τους και αντισταθούν στο εκεί κατεστημένο έχουν μια ελπίδα να καλυτερευσουν το κόσμο γι αυτούς και για μας.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Η «ηθική» του νεοφιλελευθερισμού και των ντενεκέδων που την αναπαρήγαγαν με στόμφο ήταν ότι: «ναι είναι μικρό το μεροκάματο του 18ωρου εργασίας στο Αφγανιστάν (2$), αλλά μ’ αυτό δεν θα πεθαίνουν και στο μέλλον θα γίνουν και αυτοί καταναλωτές στα προϊόντα που παράγουν. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βλέπουμε στο λιμάνι της Πάτρας, στην Ηλία, στα Μεσόγεια και όπου υπάρχουν «μετανάστες» και φουκαράδες και παντού στη Μεσογειακή Ευρώπη. Τα βλέπουμε με την κατάρρευση των οικονομιών των βιομηχανικών κρατών και των χαχόλων πολιτών που αγοράζουν κινέζικα και διαμαρτύρονται για την ανεργία. Βλέπουμε τα αποτελέσματα των ανοιχτών συνόρων και της ελεύθερης οικονομίας της νέας διεθνής οικονομικής μπουρζουαζίας. Και φυσικά λύση είναι για τους «αγανακτισμένους» η αποχή και η αφ’ υψηλού κριτική του συστήματος. Αυτό πέρασε στα πανεπιστήμια και βλέπουμε τα αποτελέσματα της αδιαφορίας. Και τελειώνοντας υποστηρίζω ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει το μαλάκα βάρβαρο και τη μαϊμού παπαγάλο.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Πάντα να αναγνωρίζεις ένα λάθος σου με ειλικρίνεια.
Αυτό αφοπλίζει τους ανθρώπους στην εξουσία
και σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις περισσότερα λάθη.
Μάρκ Τουέιν