Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Περί ηγετών συγκρίσεις...

Ο ηγέτης πρέπει
Να έχει παρελθόν που να δείχνει την αγωνιστικότητά, την τιμιότητα, το πάθος για την επίτευξη των στόχων που βάζει.
Να ταυτίζονται λόγια και έργα, να έχει την διάθεση να υπηρετήσει και όχι να υπηρετηθεί, να εφαρμόζει πιστά όσα υποσχέθηκε, να τον χαρακτηρίζει ειλικρίνεια και διαφάνεια.
Αν δείξει αυτές τις αρετές, ο κόσμος θα ακολουθήσει, θα κάνει υπομονή, θα συμμετάσχει, θα κάνει θυσίες.
Πάρτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Τον ΠΑΟΚ και τον Ζαγοράκη.

Πήρε μια ομάδα σε άσχημη κατάσταση και καταχρεωμένη (σαν την Ελλάδα), με κόσμο απογοητευμένο, δύσπιστο, καχύποπτο (σαν τους Έλληνες), μίλησε στα ίσια, έβαλε πρόγραμμα και στόχους, διαχειρίστηκε τις καταστάσεις και τα έσοδα με διαφάνεια και τιμιότητα, έπεισε και ακολουθήθηκε. Σε καιρούς δύσκολους οικονομικά, ο κόσμος έδωσε με προθυμία από το υστέρημά του και το μαγαζί σιγά σιγά ανέκαμψε κι από αραχνιασμένο άρχισε να λάμπει.
Για να εμπνεύσεις και να ηγηθείς πρέπει να έχεις αρετές.

7 σχόλια:

tzonakos είπε...

Το εχω ξαναπεί και αλλού.
Μακάρι οι περισσότεροι πρόεδροι ΠΑΕ να ηταν σαν τον Ζαγοράκη η αν θες και σαν τον Ντέμη.
Και οι δύο της ίδιας φουρνιάς που αμέσως με το σταμάτημα της μπάλλας έπεσαν να βοηθήσουν τις ομάδες τους.
Ο Ζαγοράκης εχει πολυ καλή συμπεριφορά ως τωρα και δείχνει συνεπής και εργατικός, σεμνός και καθαρός, σε αντίθεση με άλλους που δεν ξέρουν η δεν θέλουν η δεν μπορούν να ειναι ηγέτες αλλα διευθυντές που οπως πολυ σωστά λες θέλουν να υπηρετηθούν.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@tzonako, οι συγκρίσεις περιλαμβάνουν ΚΑΙ τους πολιτικούς ηγέτες.

admin είπε...

πολύ καλό άρθρο!!! συμφωνώ απολύτως!!

Ανώνυμος είπε...

Aν και ΠΑΟΚτσής μελαγχόλησα διαβάζοντας το εύστοχο άρθρο σου. Γιατί πρώτιστα είμαι πολίτης και μάλιστα Έλληνας. Και μοραία έκανα τον παραλληλισμό...

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Απλά πράγματα φίλε curiouss...

Sun In Clouds είπε...

Ευθύς χωρίς να μασάει και χωρίς να μασάει τα λόγια του, εργατικός και πάνω από όλα πολύ καλός γνώστης του αντικειμένου τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Όσο για τους πολιτικούς, ψύλλο στα άχυρα σε λίγο καιρό πιο εύκολα θα βρίσκουμε απ' ότι έναν πολικό που πιστεύει στις αρχές της πολιτικής και όχι της αρπαχτής. Καλό Σαββατοκύριακο.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Eξαιρετικό το άρθρο, και φυσικά πρωτιστα ειναι προς συζητηση, προβληματισμό και μελαγχολία το θέμα του πολιτικού ηγέτη Δυστυχως πρέπει να πάει κανεις πολύ πίσω στην μνημη, αν όχι και στην ιστορία, για να βρει κάποιον με μερικά, εστω, από τα χαρακτηριστικά Ποδοσφαιρικά, ο αναγνωστης σας tzonakos ας μην συγκρινει τον Ντεμη με τον Θοδωρή Ο Ζαγοράκης ηταν ηγετης ηδη από παίκτης, ειστε τυχεροί που τον έχετε στον ΠΑΟΚ Και μην συγκρίνετε γιατι σημασία έχει και πού οδηγεί κανεις (ακούσια, ελπίζω) με τις επιλογες του Οχι, ο Ζαγοράκης, μόνο Και εξαιρετικά εύστοχο παράδειγμα