Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Κυριακή 10 Μαΐου 2009

ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ! Πάρτε να 'χετε!!!

ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Αντί για «εθελούσια» … απολύσεις με αλλαγή εργασιακών σχέσεων πρότεινε στους σιδηροδρομικούς, ο Υπουργός Μεταφορών κ. Στυλιανίδης στη συνάντηση του με την ΠΟΣ τη Δευτέρα 4/5/2009.

Η «μισθωτή εφεδρεία» είναι ένα διαφορετικό μοντέλο εργασιακών σχέσεων, που για πρώτη φορά επιχειρείται να εφαρμοστεί στους εργαζόμενους του ΟΣΕ, μετατρέποντας τους σε «διαθέσιμους» και «έφεδρους». Οι εργαζόμενοι (άνω των 50 ετών) θα αποχωρούν υποχρεωτικά (με βάση το σχέδιο) αλλά θα παραμένουν στο «στράτευμα» του εκάστοτε υπουργού που θα μπορεί να τους ανακαλεί.

Θα αμείβονται με το 70% των τακτικών αποδοχών τους, μέχρι να εργαστούν κάπου αλλού ή να συνταξιοδοτηθούν στα 60 (;) με βάση την πρόταση. Πρόκειται να γίνει νέο ασφαλιστικό; Στο διάστημα αυτό, εάν το επιθυμούν, θα μπορούν να εντάσσονται σε «προγράμματα επανακατάρτισης και εξατομικευμένης υποστήριξης για εξεύρεση εργασίας» του ΟΑΕΔ.
σημ. ο δρόμος που χάραξε ο Σημίτης, διαπλατύνεται γιτί προβλέπεται πολύ κίνηση

3 σχόλια:

zoyzoy είπε...

Ωραίοι!!Στα 5Ο δηλαδή δεν μας κάνουν και τους βάζουμε στην άκρη!!
Γιατί δεν κάνουν το ίδιο και με τους βουλευτές 5Ο χρονοι έξω απ'τη βουλή μέσα μόνο οι νέοι έτσι και άλλιώς όλοι για τα μπάζα είναι!!

ange-ta είπε...

Εκτροχιασμός ολοκληρωτικός!
Το κεφάλαιο θέριεψε και δείχνει τις δοντάρες του. Οι εργαζόμενοι .......κοιτάνε τιβι, και τι τιβί!!!!
Να κλαίει το μωρό και να μην πηγαίνει κανείς να το δει.

Εκτροχιασμός Γιάννη μου!!

ange-ta είπε...

Υπάρχει και λέξη για τις νέες εργασιακές σχέσεις, να δεις πως το λένε, φλεξοκιούριτυ, κάπως έτσι που πάει να πει φλεξιμπίλιτι+σεκιούριτι.