Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Η οικονομία στην Ελλάδα θα ανακάμψει σίγουρα


Τα οικονομικά τα κατέχω στον βαθμό του «πόσα παίρνω πόσα ξοδεύω» Δημοσιονομικό έλλειμμα, ρυθμός ανάπτυξης, δημόσιο χρέος, αρνητικό ισοζύγιο κλπ δεν μου λένε και πολλά πράγματα παρά μόνο μια γενική ιδέα για την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Προχθές όμως στην τηλεόραση άκουσα με φρίκη ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση εσόδων του Δημοσίου.

Μου ‘φυγε το κουταλάκι με το χαβιάρι απ’ το χέρι!

Και τώρα τι κάνουν; αναρωτήθηκα. Ευτυχώς όμως αμέσως μετά, άκουσα ότι το υπουργείο θα καλέσει όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας από το 2004 και μετά , κάπου 350.000 αυτοκίνητα, να προσέλθουν για διακανονισμό των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους. Ησύχασα. Όλοι αυτοί μαζί με εκείνους που κλήθηκαν για «περαίωση»(κάτι καλό θα είναι αυτό) θα προστρέξουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Τζάμπα ταράχτηκα. Ξέρουν οι άνθρωποι, τι διάολο άσχετοι είναι; Οι άλλες χώρες που κάθε χρόνο εισπράττουν αυτά που προγραμματίζουν, δεν έχουν από πού να περιμένουν, ενώ εμείς έχουμε «κάβα» ανείσπρακτα και μόλις χρειαστεί, τσααααααακ, τα βγάζουμε από το συρτάρι και τέλος.
Γι αυτό σας λέω μην ανησυχείτε

7 σχόλια:

ΑΠΕΙΡΩΤΑΣ είπε...

Άγιο είχαμε!

hackaday είπε...

Και χαβιάρι ρε Γιάννη; Πόσα θες να μας τρελλάνεις?

zoyzoy είπε...

Και'γω εκεί κόλλησα στο χαβιάρι!Το άλλο δεν με πείραξε γνωστό, όταν έχουμε έλλειμμα πάντα βρίσκουμε τρόπο και το καλύπτουμε.Οι φορολογούμενοι να είναι καλά να τους πιούμε και το αίμα αν γίνεται.

ange-ta είπε...

κοίτα να δείς και γω στο χαβιάρι κόλλησα!
Για κάνε όμως διευκρίνηση, μαύρο μπελούγκα ή απλώς μπρίκ; Οχι τίποτ άλλο, για να ησυχάσω, νυχτιάτικα.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

Άργησα να απαντήσω γιατί σοκαρίστηκα από την άγνοιά σας! Καλά πού ζείτε; Δεν ξέρετε οτι στην Ελλάδα το χαβιάρι είναι συνηθισμένο έδεσμα στους συνταξιούχους;

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ που είμαι στο ταμείο ανεργίας ρε Γιάννη γιατί μας έχουν ακόμα με χαρούπια; Είστε ευνοημένοι τελικά.

ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ είπε...

@hackaday, η πιό ευνοημένη τάξη!