Αυτό δεν είναι ένα blog που ψάχνει την επισκεψιμότητα. Είναι ένα προσωπικό σημειωματάριο, ένας τρόπος να ξεφορτώνομαι τους θυμούς μου και να μοιράζομαι τις χαρές μου. Είναι καλύτερο από το να μουρμουρίζω ή να γελάω μόνος μου.
Εδώ όλο και κάποιος ακούει…


Μην ξεχνάτε...

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Τι ταρατατζούμ ήταν αυτό!

Μυστήριοι αυτοί οι Αμερικάνοι. Αμερικανάκια που λέγαμε παλιά

Κάνουν σαν να είναι η εκλογή προέδρου κοσμοϊστορικό γεγονός, έστω κι αν πρόκειται για τον πρώτο έγχρωμο της Ιστορίας τους.

Τριήμερο πάρτι ξεκίνησε προχθές και θα κορυφωθεί με την τελετή ορκωμοσίας κατά τη διάρκεια της οποίας ο νέος πρόεδρος θα δώσει ένα τυπικό όσο και ασαφή όρκο τον οποίο (ως είθισται) δεν πρόκειται να τηρήσει.

Ορχήστρες χορωδίες τραγουδιστές ηθοποιοί, χορευτές σημαίες πυροτεχνήματα κανονιοβολισμοί (για να μη ξεχνάμε περί τίνος πρόκειται), απ’ όλα θα ‘χει το πρόγραμμα. Κι όλα αυτά γιατί; Γιατί οι ΗΠΑ εξέλεξαν ηγέτη, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες (σχεδόν) τις χώρες του κόσμου.

Το γεγονός ότι την ίδια στιγμή παιδιά και άμαχοι σκοτώνονται από άνανδρους και απάνθρωπους βομβαρδισμούς, δεν είναι αρκετό να τους χαλάσει τη γιορτή.

Το αναπόφευκτο μίσος του κατατρεγμένου γι αυτόν που γλεντάει δίπλα στους φρεσκοσκαμμένους τάφους δεν φαίνεται να τους απασχολεί.

Έχουν κηρύξει τον πόλεμο κατά πάντων, ακόμα και κατά της Ευρώπης που μέσω των καινούριων υποτακτικών τους (Ουκρανία) την τιμωρούν που χρησιμοποιεί ρωσικό αέριο αντί το ελεγχόμενο από αυτούς Αζέρικο ή ότι άλλο είναι.

Άντε να δούμε τι θα κάνει ο καινούριος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: